Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zunna865

Czy ktoś odszedł od męża z 2 małych dzieci?

Polecane posty

Gość Zunna865

Jestesmy para od 5 lat. Mamy 2 letnią córkę. Teraz jestem w 7 miesiącu ciąży - wiem wiem, napiszecie, głupia, dałą sobie zrobić 2 dziecko. Niestety dobrze to wiem. Przez 2 miesiące był jakiś przebłysk i zabezpieczenie zawiodło, może zrobił to specjalnie, nie wiem. Nie układa nam się. Od 3 lat. Zyjemy obok siebie. On zjeżdża do nas na weekendy - pracuje 50 km stąd. Ma tam mieszkanie służbowe. Niebardzo się nami interesuje, jak przyjedzie, to ma milion swoich spraw. Wiem, że kocha córkę, ale jakoś... nie chce za bardzo spędzać z nami czasu... Teraz mamy się przenieść 500 km od naszego miejsca zamieszkania, mojej pracy. Chciałam odejść nim dowiedziałam się o 2 ciąży. Ale co teraz. :( Boję się. Próbowałąm to naprawić, wielokrotnie, ale nie wiem czy się da. Nie wiem czy jest sens mieszkać jak współlokatorzy. A może powinnam się przemęczyć dla dzieci? Czy poradzę sobie w ogóle sama z 2? On nie jest w gruncie rzeczy zły, nie pije, nie bije, ale...chyba nie ma między nami już uczucia... Jestem zła na siebie, że dałąm się jak małolalta wrobić w dziecko. A może to przypadek, nie wiem. Miałabym zaledwie 2500 na nasze utrzymanie z alimentami. Z czego 800 to mieszkanie, 700 opiekunka. Czy ja w ogóle dam radę... Ale nie chcę tak "mieszkać" do końca życia. Czy to w ogóle możliwe, że znajdę kiedyś kogoś, kto pokocha mnie i 2 obcych dzieci?

Gość gość
napraw co zepsute albo poczekaj jeszcze troche az drugie bedzie mialo wiecej (rok czy dwa) staniesz na nogi zobaczysz jak to jest z 2 itd.

Gość gość
przemecz sie ,bedzie dobrze :-) a moze zas sie wsobei zakocacie, przypomnij sobie jakie byly wasze slodkie poczatki znajomosci

Próbowałabym przezwyciężyć to dla dobra dzieci. A wiesz dlaczego powinnaś spróbować? Bo masz małe dziecko, drugie w drodze, on ciągle nieobecny, a jak obecny to nie w taki sposób w jaki byś chciała- to sprawia, że masz dość. Tylko, że musisz wziąć pod uwagę, że mężczyźni inaczej odbierają świat. Często wydaje nam się, że on nie kocha, bo nie jest to zgodne z naszą kobieca logiką. Tymczasem twój mąż może odbierać to zupełnie inaczej. Faceci inaczej okazują uczucia- zwłaszcza w małżeństwie, oni są z innej planety i nigdy do końca nawzajem się nie zrozumiemy :) Piszesz, że jest ok, tylko się od siebie oddaliliście. Na takim etapie związku często młode małżeństwa się od siebie oddalają, pojawiają się dzieci, problemy i... rezygnują. Pomyśl czy w ogóle kiedyś go kochałaś, dlaczego i co teraz się zmieniło. Może warto spróbować coś odbudować. Według mojej logiki kobieta ma prawo odejść kiedy źle się dzieje, ale musi też walczyć o swoją rodzinę. Nie pojmuję jak niektórzy ludzie z łatwością mówią- nie kocham już i odchodzą, nie bacząc na konsekwencje. Z resztą, czym jest miłość- to tez ważne do zastanowienia się.