Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiepska kuchara

Pasteryzacja, pilna sprawa

Polecane posty

Gość kiepska kuchara

http://smaker.pl/przepis-mielonka-ze-sloika,58416.html mam taki przepis, czy mogę to zapasteryzowac raz ale 3 godziny czy muszę robić to przez 3 dni ale po godzinie? Proszę o pomoc, bo już zaczynam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pomóżcie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
proszę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
koniecznie 3 dni pod rząd, za każdym razem słoiki po pasteryzowaniu muszą ostygnąć całkowicie mięso trzeba tak pasteryzować ze względu na groźne bakterie warzyw i owoców nie trzeba tak pasteryzować, ale mięso koniecznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dziękuję. Prosze poeiwedz mi jeszcze czy jak juz dziś po pasteryzacji mięso ostygnie to schować je do lodówki i jutro ponownie pasteryzować? Czy może do jutra stać na wierzchu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kiepska kuchara
proszę, może ktoś wie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
może stać bez lodówki po prawidłowo zrobionej trzykrotnej pasteryzacji można takie słoiki potem przechowywać w niezbyt ciepłym i ciemnym miejscu bez lodówki (np. w spiżarce albo w piwnicy) i nic się im nie powinno stać przez długi czas

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×