Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda, że podczas porodu pochwa może pęknąć i się rozerwać ?

Polecane posty

Gość gość
Oj tam,zaraz rozerwac....moze peknac ujscie do poxhwy,jesli w pore nie nastspi ciecie,a dziecko jest duze( ciecie wykonuje sie w skurczu,wiec,go nie czujesz,co najwyzej lekkie szczypanie)

Gość gość
Prawda

Gość gość
czy moze, raczej zdarza sie czesto ale zawsze zszywaja.

Gość gość
Nie,przez 9 miesięcy się rozciągała Może pęknąć szyjka gdy nie ma rozwarcia,ale lekarz zawczasu nacina,a potem szyje

Gość gość
nie boj sie, zaceruja cie ;) tego i tak sie nie czuje

Gość gość
Moze dojść do peknieca ale po to jest polozna zeby w porę wykonac w razie potrzeby ciecie. Jesli jestes w ciazy to radze ci nie czytac o jakichs dramatach i pekaniu w czasie porodu. Tylko nie potrzrbnie sie nakrecisz i bedziesz potegowac lek przed porodem. Kazdy jest inny.

Gość gość
Co ty piszesz ? Szyjka pęka ???? Matko koxhana,a wez lusterko i zrob sovie lekxje anatomii,to przestaniesz bzdury pisac !!! Peknac moze ujscie do poxhwy!!! A nie szyjka!!!! Co za .....a,nie bede uzywala slow.....:-o

Gość gość
Zagrazajace pekniecie macicy,jak juz....ale po co straszyc dziewczyne jakimis czarnymi scenariuszami !!! Autorko! Wyjdz z tego forum natyxhmiast !!! Bo jak Ci zaczna opisywac krwawo- makabryczne porody,to sie nerwicy nabawisz,a po co Ci to ?????

Gość gość
Moze tez wam wypasc. Mi wypadla 3 tyg po porodzie przednia sciana pochwy... Tylko operacja moze to naprawic, ktora kosztuje 4000 zl... Jak macie szanse na cesarke, to sie nawet nie zastanawiajcie, ja gdybym wiedziala to co teraz to dalabym w lape, zeby mi cesarke zrobili, a tak chodze z pochwa na majtkach I oszczedzam kase na operacje...

Gość gość
nie pochwa, tylko krocze. dlatego najlepiej jak je zawczasu natną. wtedy przynajmniej łatwiej zszyć i bez problemu się goi. co prawda istnieje szansa, że wszystko może się odbyć i bez nacięcia, i bez pęknięcia, jeśli wszystko tam w dole jest wystarczająco rozciągliwe i elastyczne, ale pewnie rzadko. ja ćwiczyłam mięśnie Kegla, uprawiałam dużo seksu i masowałam szyjkę, ale lekarz i tak zaproponował nacięcie, na które zgodziłam się bez wahania. nie chciałam pęknąć ...

Gość gość
Ujście pochwy to jest właśnie szyjka! i o rozwarcie szyjki chodzi a nie ujścia pochwy! ujście pochwy też się czasami nacina

Gość gość
*UJŚCIE MACICY! a nie pochwy! (sorry)

Gość gość
Ale o co wy sie kłócicie? Zdarzaja sie pekniecia szyki, bardzo rzadko przy trudnych przypadkach. Pekniecie wejscia pochwy zdarza sie czesciej a żeby go uniknąć robi sie naciecie.

Boisz się porodu? Oferujemy konsultacje psychiatryczne diagnozujące tokofobię, czyli lęk przed porodem siłami natury oraz konsultacje psychologiczne mające na celu przygotowanie psychiczne do porodu i macierzyństwa. W trosce o zdrowie psychiczne dzieci służymy pomocą psychologa, psychiatry i seksuologa dziecięcego.

Gość gość
Peka, gdy dziecko jest bardzo duze.

Gość gość
Tak, moze peknac. Prawdziwe matki polki to uwielbiaja! A potem dają sie zszywać na żywca.

Gość gość
U zdecydowanej większośc****erworódek dochodzi do pęknięcia krocza (!) lub nacięcia krocza (!) - a często do jednego i drugiego.

Gość Quanisha
Tak ale takie pęknięcie wierzcie mi nic nie boli. Co do nacięcia to nie wiem bo nie miałam nacinanego krocza. Hard core zaczyna się dopiero po urodzeniu dziecka kiedy to na żywca w państwowym szpitalu zszywają wam rozprute, pęknięte krocze.

Gość urekisa
Tylko idiotki dają sobie nacinać krocze podczas porodu. Nie liczę patologicznych przypadków.

Gość gość
urekisa dziś Wolę być nacięta, niż mieć pękniętą ściankę pomiędzy pochwą, a odbytem. Będziesz rodzić sn 4500g dziecko, to wtedy się powymądrzaj. Pierwszy poród nacięcie, drugi bez. Mam kupę szczęścia, że przy drugim popękałam w innych miejscach niż wymienione.

Gość urekisa
Kilka pytań. 1. Czy miałaś podawaną oksytocynę? 2. Czy miałaś przebijany pęcherz płodowy? 3. Czy rodziłaś w II fazie na plecach lub w pozycji półsiedzącej? 4. Czy miałaś podawane znieczulenie? Jeśli na któreś z tych pytań odpowiedziałaś tak, to nacięcie nie jest niczym dziwnym. Natomiast normalny poród nie powinien być zmedykalizowany i wtedy prawie każda kobieta może urodzić dziecko bez pęknięcia lub nacięcia w wygodnej dla siebie pozycji (nie wolno rodzić na leżąco bo to szkodliwa pozycja).