Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiara w boga

Polecane posty

Gość gość

Jak myślicie ilu jest w Polsce takich prawdziwych katolików a nie co pokazuje kościół w swoich statystykach że 95%.

Gość gość
Dziwaczne te cuda bo czemu nikt i nigdzie pacierze klepiący nie wymodlił nigdy ręki ani nogi.

Gość gość
co to prawdziwy katolik? bo jezeli wiesniak lub wiesniaczka, ktora wiesza krzyze w kazdym pokoju w swoim domu i psy na sasiadach, w zyciu nie przeczytala wiecej jak 10 stron biblii i nienawidzi homosiow i postepu, a do tego zazwyczaj poslucha ksiedza, tylko czasem obrobi mu d**e za samochod - mysle, ze gora 70%

Gość gość
Tu chodzi o ideał jakis Zsady troszkę porównaj sobie (nie wrzucam wszystkich do jednego worka) rodzinę w której np w niedzielę rano rodzice zdychają po imprezie dzień wcześniej dzieci od rana oglądają bajki a rodzinę która rano wstaje idzie do kościoła a potem na spacer.

Gość gość
Oj chyba się mylisz nie sądze żeby to było 70% jakby przyszło że kto naprawdę wierzy w te bzdury o piekłach i niebach to musi płacić podatek który mu jest zabierany z pensji to nie wiem czy było by 25%.

Gość gość
Nie wiem co to znaczy prawdziwi-serio!-nie wiem. Ja nie klepie paciezy na kolana a mimo to niejedno wymodlilam. Mam relacje z Bogiem-to jest najważniejsze.

Gość gość
ludzie nic nie można wymodlić to są tylko urojenia a ludzki mózg niestety jest podatny na urojenia i halucynacje pozdrawiam myślących racjonalnie.

Gość gość
13:52 a jezeli rodzina w niedziele zdycha, ale dziecko dostaje po d***e, zeby sie szybciej zbieralo do kosciola? Albo w niedziele rodzina jedzie na wycieczke do jakiegos muzeum archeologii, zeby w atrakcyjnej formie uczyc dzieci o ewolucji?

Gość gość
Wszelkie religie świata to jest tylko biznes do robienia kasy.

Gość gość
Gdyby mierzyć ilu o cos Boga w życiu prosilo to 99%

Gość gość
Uczyć sie o czymś za co nikt ręki sobie nie odrabie? To juz lepiej poopalać sie w parku.

Gość gość
Indoktrynacja trwa od małego czarni są wszędzie w urzędach,szkołach,policji,wojsku,przedszkolu,szpitalach.

Gość gość
Polska to dziwny kraj dzieci chodzą do szkoły głodne z popsutymi zębami bo na to pieniędzy nie ma ale 2 miliardy złotych rocznie na lekcje prania mózgu zwane religią pieniądze są gdzie młodzi ludzie dowiedzą się o bozi która ich kocha ale jednocześnie muszą się jaj bać i o facetach z rogami i skrzydłami.

Gość gość
gość 13.56 chodzi mi o to że wiara w boga nie koniecznie w kościół ale np u nas w kościele robią switne mszy dla dzieci. Spiewaja graja na gitarze. Kzania nie sa nudne i powtarazne 50 raz te same Znacie drugie 5 letnie dziecko które chętnie chodzi do kościoła ? U mnie jest to taki argument na budowanie w rodzinie wiara miłośc zaufanie nie cała religijna otoczka

Gość gość
Czy wiesz ze ja marze o tym by być bogatą? Jesli będę to będzie to znaczyło że Bóg istnieje bo to on mi pomaga od samego początku w pewnym powiedzmy projekcie, za który wzielam się spontanicznie nie posiadając żadnej wiedzy. Kiedyś go poprosilam zeby wziął moje życie w swoje ręce i od tamtej pory zmienilam juz i zawód i mezczyzne i miejsce zamieszkania i zainteresowania i jestem na najlepszej drodze.

Gość gość
nie ma żadnych racjonalnych dowodów na istnienie Boga pozdrawiam myślących racjonalnie.

Gość gość
Może i racjonalnych nie ma. Ale dlaczego akurat Boga każdy się czepia ? Mało jest wymyslonych legend i innych w ktore ludzie wierza ?

Gość gość
Przecież Bogów na świecie są setki zaczynając od Zeusa a skończywszy na Buddzie i Jezusie.I ci ludzie którzy urodzili się w nie właściwym miejscu na świecie nie mieli by szans na życie wieczne to chore bo wierzą w nie tego boga co trzeba.

Gość gość
Jezusa powiesili na krzyżu to narzędzie zbrodni.A gdyby Jezus żył dziś i by go zastrzelili we wszystkich kościołach i domach wisiały by pistolety ale głupia ta wiara pozdrawiam myślących racjonalnie.

Gość gość
Bóg złożył ofiarę z samego siebie umarł dla samego siebie.Ale głupia ta wiara pozdrawiam zdroworozsądkowych.

Gość gość
Kościół katolicki to sekta jak każda inna religia.

Gość gość
Bez pół litra nie zrozumiesz o co chodzi w biblii.

Gość gość
Boga ma się w sercu a nie na pokaz!.Kto potrafi z nim razmawiać i czuje jego obecność w swoim zyciu -ten wie o czym mówię. Wiara to czyny a nie słowa.S

Gość gość
Popieram martyna33.teztak uważam.Na niebo trzeba sobie zasłuzyć zyciem tu na ziemi.S

Gość gość
..a potem Bóg oddzieli ziarna od plew.

Gość ElwiraB
Kiedyś nie wierzyłam w Boga, ale gdy zaczęłam chorować to po namowie koleżanki zaczęłam się modlić. I muszę powiedzieć że bardzo mi to pomogło. Moja choroba zniknęła a ja z dnia na dzień czuje się coraz lepiej. Teraz codziennie czytam biblie i pogłębiam swoją wiedzę religijną. Na stronie http://e-biblijna.pl/index.html można znaleźć biblie w różnych tłumaczeniach. Polecam zakup bo na prawdę warto.