Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kochane podpowiedzcie mi jak się robi pranie!:)

Polecane posty

Gość gość

Pierwszy raz w życiu robię pranie. Posegregowałam ubrania na jasne i ciemne. 1 pytanie - czy mogę wrzucić bieliznę (w specjalnym worku) razem z tshirtami i bluzkami 2 pytanie - czy jasne jeansy mogę wyprać z powyższymi rzeczami 3 pytanie - Na ile stopni się nastawia pranie i na jaką moc wirowanie? 4 pytanie - ile wlewacie płynu do płukania? i co jeśli chodzi o proszek bo jak kupiłam takie kapsułki ktore się wkłada do środka. To wystarczy? Proszę o porady, to moje pierwsze pranie, niestety sytuacja życiowa mnie zmusila:)

Gość gość
jak nie zrobiesz bedzie dobrze pod warunkiem ze nie wlozysz czegos co farbuje

Gość gość
Hahahah ile masz lat? Płynu do płukania wlewam nakrętkę, oczywiście gdy już ma być to płukanie... Ustaw na 40 stopni bo nie wiem co Ty tam masz, żeby Ci się nie skurczyło od zbyt wysokiej temp... Ogólnie możesz zrobić tak jak pytałaś w nr 1 i 2.

Gość gość
To w takim razem włożę zarówno jasną bieliznę jak i bluzki i te jeansy razem. A na ile stopni? Może być na 30*? I na ile wirowanie?

Gość gość
Mam 20 lat:) Wiem, że powinnam takie rzeczy już robić ale nigdy nie miałam okazji. Zawsze robił to tata albo mama, a teraz jestem zdana na siebie. Uczę się wszystkiego!:)

Gość gość
Tak dawaj na 30. Nie wiem jaką masz pralkę bo ja tylko temp ustawiam i tam wszystko z automatu. Nie rozkminiaj już tego wirowania tylko to wypierz:P

Gość gość
najlepiej to zrób tak posortuj pranie na 1. bielizne reczniki posciel 2. scierki 3. bluzy spodnie swetry 4 bluski shorty t-shirty 4 bardzo delikatne rzeczy nastepnie wszystko posortuj na kolory na czerne białe czerwone i kolorowe i teraz tak bielizne ręczniki posciel 90 c obroty wirowania na max scierki tak samo bluzy spodnie swetry 40c wirowanie średnie 600-800 bluzki shorty t-shirty na 40-60c i obroty tez max delikatne rzeczy obroty na min temp zimna lub 30c proszku syp tak ok 50g na 1 kg prania płynu do płukania pisze na etykiecie bo każdy dozuje sie inaczej a jak amsz kapsulki to wkladasz do pralki razem z ciuchami i tyle...

Gość gość
Mam kapsułki. BARDZO DZIĘKUJĘ

Dzisiejsze pralki tak swietnie dopierają, ze posciel i rèczniki pierz na max 60C. i max 1000 obrotów. Zachowają dłuzszą zywotnosc. Bieliznè osobistą, delikatne podkoszulki, cieniutkie bluxeczki, pierz w płynach do prania soft. Cokolwiek z welną, jedwabiem, sweterki z włókien mix, zawsze na 30C, max 500 obrotów, program do prania rècznego lub delikatnego. Dzinsy lubią farbowac, wièc pranie osobne, moze byc z podobnym kolorem. Powodzenia:)