Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćKasia

Wchodzenie ze związku wieloletniego od razu w drugi.

Polecane posty

Gość gośćKasia

Co myślicie o szybkim kolejnym związku?Szukanie kolejnego partnera na siłę w internecie,byleby z kimś być.

Gość gośćKasia
Co znaczy przedefiniowanie sie?

Gość gośćKasia
Byłam z facetem 9 lat,mamy dziecko i nagle zostawil mnie,szukał w internecie kobiety i znalazł już po misiącu a ja jestem w szoku.

Gość gość
Ja zaczynam nowy po 4 m-ach po zerwaniu. Poznalismy sie przypadkowo, nie szukalem. Teraz widze ile lat zmarnowalem.

Gość gośćKasia
A ile lat byłeś z poprzednią?

Gość gość
Trudno powiedziec, zaczynalismy w LO, ciagle rozstania i powroty, w czasie studiow na odleglosc, potem prawie 4 lata mieszkalismy raze. Teraz mamy po 29 lat i wszyscy maja do mnie pretensje, ze ja zostawilem sama.

Gość gośćKasia
Moj kiedyś zostawil żonę,potem my sie poznaliśmy,teraz moja kolej na bycie porzuconą i na siłę szukał przez internet.

Gość gość
Na sile nie ma sensu. Bedzie jeszcze gorzej. Obecna tez jest po "toksycznym" zwiazku, sama odeszla, nie spodziewala sie ze los nas tak szybko polaczy.

przedefiniowania się, czyli bycia z kim innym. Jak jesteś z kimś w związku lat kilka, przesiąkasz nawykami, dziwactwami drugiej osoby, z których nie do końca zdajesz sobie sprawę. Z inną osobą odchamisz się błyskawicznie.

Gość gość
"przedefiniowania się, czyli bycia z kim innym" Matko, skąd ty bierzesz takie przeintelektualizowane teksty? :|

Gość gość tralalala
A co w sytuacji, gdy na przykład kobieta jest w związku z jednym facetem prawie 10 lat, facet sie nie oświadcza itp. Ogólnie związek powoli sie rozpada. Kobieta przypadkowo poznaje innego faceta. Jest nim zauroczona, on jest wolny. Czy jest sens wchodzenie w nowy związek prosto ze starego? Czy nie lepiej najpierw "odpocząć" i "pozbierać sie" , dać sobie czas dla siebie i pózniej powoli wchodzić w cos nowego? Czy lepiej od razu wejść w nowy związek i co bedzie to bedzie?

Gość gość
Ojejku jejku a co w tym dziwnego? Sama gdy zerwałam zaręczyny po wieloletnim związku, to w ciągu tygodnia założyłam konto na portalu randkowym i po 2 miesiącach poznałam mojego obecnego faceta. Zakochałam się w nim jak w nikim wcześniej, nie byłam z nim na siłe. Dlaczego zakładasz ze ten twój ex znalazł sobie kogoś na siłę??Wam nie było po drodze, odpuść kobieto bo się zadręczyśz. A to że szybko kogos znalazł to tylko znaczy tyle ze był waszym związkiem już tak wypalony i zmęczony że od dawna marzył o tym aby kogos poznac nowego. Ja pamiętam ze w ostatnim roku związku marzyłam aby ktoś się pojawił i mnie wyrwał z nieudanego związku, może twój facet miał podobnie.

22:36 cholera, myślę, że dalej doprecyzowałem o co mi chodzi. tralalala nie ma reguły. Znajoma odeszła od jednego do drugiego i drugi był jej tylko po to, żeby się odchamić i dowartościować. Teraz są małżeństwem już 6 lat.

Gość gość
E tam, najlepiej odejść szybko do tego samego związku tylko mądrzej.

Gość gość
To tak jakby do drugiego.

Gość gośćEwa
A ja myślę,że należy pobyć troche samemu,odpocząć,pożyć dla siebie jeśli poprzedni związek był męczący bo obciążamy wszystkim nowego partnera i nawet po latach to wyjdzie bokiem,takie mam doświadczenia.

Gość gość
Gość Ewa tak gadasz bo zostałaś sama i nie masz nikogo a jakbyś teraz spotkała faceta z którym by zaiskrzyło i który odpowiadałby ci pod każdym względem to już byś inaczej śpiewała

Gość gość
Autorce chodzi o to,że co innego spotkać a co innego na siłę szukać od razu a to różnica.

Gość gość
ja po 20 latach męki znalazałam drugiego i odeszłam :) Uważam że to moja najlepsza zyciowa decyzja

Gość gość
Kiedy jestem ciekawa swoich spraw uczuciowych kontaktuję się z wróżbitą Paulusem (wrozbitapaulus.pl), jak dotychczas wszystkie jego wróżby w stosunku do mnie się sprawdzały.