Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cóż_

Jak wychować dziecko?

Polecane posty

Gość cóż_

Mamy 3 latka w domu. I nie wiemy już co robić. Od około 3 miesięcy nasze dziecko zamieniło się w małego buntownika, prawie wszystko jest na NIE. Wiele rzeczy wymusza, a raczej chce wymusić krzykiem, wrzaskiem, płaczem, kopaniem, gryzieniem, biciem nas. Do przedszkola chodzi od 5 dni i jest problem. Przedszkolanki skarżą się, że płacze i bardzo krzyczy. Inne dzieci się boją. Czy to rodzaj buntu? Oczywiście nie pozwalamy mu na wszystko to słucha potem cała okolica, jak go wychowujemy. Najgorzej, że jeszcze mieszkamy z moimi rodzicami, którzy twierdzą, że dziecko jest z nami nieszczęśliwe i dlatego się buntuje. Dobre dziecko kontra źli rodzice. Wcześniej tak nie było, był wspaniałym dzieckiem, a teraz jest dramat. Tak jakby go ktoś podmienił. Czy zachowanie dziecka jest normalne? Czasami jak rzuci mi się na ulicy na chodnik i krzyczy to sama się rozpłaczę. Iść do lekarza? Przeczekać? Wiem, że mamy być konsekwentni, ale dziecko krzyczy, że nas nie lubi i ucieka do dziadków. Na pewne rzeczy nie mogę mu pozwolić i nie może 24 godziny na dobę robić tego co mu się chce. Jesteśmy załamani.

Gość akna1
To jest tzw bunt 3-latka każde dziecko to przechodzi byłam tego swiadkiem z wiekiem przechodzi...

Gość gość
Znam to z autopsji. Jedyna rada to cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość i oczywiście konsekwencja. Im więcej pracy włoźysz teraz tym mniej problemów w przyszłości.

Gość gość
"Jedyna rada to cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość i oczywiście konsekwencja" Odwrotnie; konsekwencja, konsekwencja i jeszcze raz konsekwencja i cierpliwość.