Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama małej juleczki

Jak wasze córeczki były ubrane na chrzcinach?Bo moja tesciowa skrytykowała ubiór

Polecane posty

Gość gość
Ja bym powiedzialam ze niech kupi biala i siebie w niej ochrzci bo o swojej corce toty decydujesz

Gość gość
Ale problemy :-P wieś tańczy i śpiewa te wasze stroiki dla dzieciaków

Gość gość
Dziecko dostaje białą szatkę w czasie chrztu - ksiądz kładzie ją na dziecku. A to, jak dziecko jest ubrane, nie ma znaczenia. Wiadomo, że raczej "elegancko", ale przecież nie ma żadnego wymogu, żeby było w całości w bieli.

Gość wifigdańsk
oczywiscie ze wypada. dopuszczalny jest zarowno ecru jak i delikatny błękit,róż... Waze, zeby szatka była biała-to jest wymóg. Reszta moze byc w delikatnych,jasnych kolorach. co do tematu spioszkow to maleńkie dziecko jak najbardziej moze byc w spioszkach, sa pewnie takie "specjalne na chrzest". jesli dziecko ma miesiac,2? to co ubierac juz w sukienkę? zresztą w internecie jest pełno porad jak ubrac dziecko na chrzest,wystarczy poczytać.

Gość gość
ja chrzciłam synka w 1 święto Bożego Narodzenia 2010 był okropny mróz synek miał biało błękitne ubranko na to biały kombinezon i czapeczkę i na to kremowy rożek.

Gość gość
Moja miała sukienkę ecru, gołe nóżki, bo było upalnie (co zostało skomentowane przez ciotkę męża, że pierwszy raz widzi dziecko do chrztu z gołymi nóżkami) i biały welon, bo był w komplecie do tej pierwszej sukienki :) Kupiłam białą sukienkę, ale później dostałam ładniejszą ecru, więc taką założyłam. W sumie nikt się nie wtrącał, ecru jest prawie jak biały. Absolutnie nie ulegaj, bo później teściowa się przyzwyczai, że może Tobą rządzić. Ona jest babcią, a Ty jesteś matką, koniec, kropka. Powodzenia :)

Gość gość
Moja córka (11miesięcy) latem miała jasno zieloną sukienkę z lnu z żóltym kołnierzykiem do tego zielony lniany kapelusz z żółtym kwiatkiem, białe skarpetki i żółte buciki. Mdli mnie jak widze te sztuczne atłasowe sukienki z tiulem, koronką i uj wie czym, oraz jak widzę plastikowe garniturki z kaszkietem i muszką fuj! Wyglądała prześlicznie przy tych wszystkich zagotowanych w poliestrze dzieciach. Szkoda mi tych dzieciaków było. Ja bym k....wicy dostała jakbym miała spędzić 5 minut w takim odzieniu :o

Gość gość
yyyy ???/ że co? welon??:O :O