Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy zaczynają się mdłości w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Bo dziś w TV mówili o księżnej Kate, która spodziewa się drugiego dziecka. Ponoć jest w 2-3 tygodniu i już wzywali do niej karetkę, bo dużo wymiotuje. Myslalam, że te pierwsze objawy w postaci mdłości i wymiotów zaczynają się dopiero po 1 miesiącu. Jak to jest?

Gość gość
w każde poniedziałki. a więc podejrzenia uzasadnione

Gość czekoladowaaaq
U mnie pojawiły się na samym początku w 6 tygodniu i trwały do 20 tc:/ Do dzisiaj pamiętam jakie były uciążliwe. Gdyby nie imbifem to chyba bym wykorkowała na podłodze w łazience:/ Na szczęście mam to za sobą, coreczka jest z nami a ja przez długi czas nie mam zamiaru planować kolejnego dziecka.

Gość migotka8989
U mnie mdłości pojawiły się w 7 tc i trwają do dzisiaj a mamy już 18 tydzień. Normalnie żyć nie umierać :D Cały czas przytulam się do miski, jedynie popołudniami czuję się lepiej. Muszę w końcu wysłać męża po imbifem do apteki bo nie dam rady dłużej. A te krople podobno pomagają. Miałyście je kiedyś?

Gość Wiosenna1980
Tak, ja używam kropli Imbifem na chorobę lokomocyjną. Od dziecka na to cierpię. Fakt, że z wiekiem złagodniało, ale nadal na dłuższych trasach się męczę. Biorę wtedy ze sobą małą butelkę wody mineralnej, dodaję około 50 kropli preparatu i popijam całą drogę. Działa super. Natomiast moja znajoma stosuje Imbifem właśnie typowo na mdłości ciążowe :).

Gość gość
Ja nie mialam w ogole. Nawet nie wymiotowalam :)

Gość anatolinka
W 2 tygodniu? to chyba za wcześnie... Ja miałam pierwsze mdłości w 6 tygodniu i niesamowicie się męczyłam. Teraz kupiłabym sobie imbifem żeby się tak nie męczyć ale wtedy o nim nie wiedziałam. Na samą myśl o mdłościach robi mi się słabo.

Gość mirabella3
Ja pamiętam, że pierwsze mdłości miałam w 9 tygodniu. Boże jaka to była masakra! Myślałam, że sobie wiadro na szyi uwieszę :P Na szczęście mąż ratował mnie migdałami i herbatą z imbirem. Co prawda nie pomagało to jakoś szczególnie ale było lepiej. Teraz gdybym była w ciąży to kupiłabym imbifem o którym jest dość głośno ostatnio. Podobno naprawdę świetnie działa na mdłości i chorobę lokomocyjną.

Gość anatolija
Nooo, te krople Imbifem są super, wreszcie pierwszy taki preparat. Bo jak do tej pory, to te naturalne środki z imbirem były dostępne w innych formach - tabletkach chociażby, które nie każdy lubi łykać. A tak można dodać sobie parę kropli do wody, do herbaty, do soku nawet i po sprawie.