Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gaz na agresywne psy czy inny pomysł macie

Polecane posty

Gość gość

Mam szczeniaka, z którym mogę chodzić na spacery tylko kilkaset metrów od domu, bo dalej są dwa agresywne psy. Rzuciły się na mojego psa, zaczęły kotłować, całe szczęście że właściciel to widział i wydarł się na nie i wróciły na podwórko, a mnie obiecał, że naprawi siatkę. Nie naprawił. Psy tak biegają od lat. Nieraz już na mnie samą warknęły, ale chodząc sama tak się nie boję jak z psem, bo wiadomo, że wtedy psy są bardziej agresywne. A tamte są dwa, to jeszcze się nakręcają wzajemnie To jest niesamowicie wkurzające, bo to nie jest droga prywatna, nie włażę nikomu na podwórko, a się boję chodzić po normalnej ulicy! Raz - zastanawiam się, czy gaz w takiej sytuacji zdałby egzamin. Dwa - czy to nie podlega do zgłoszenia gdzieś, bo to jednak zagrożenie zdrowia, a może i życia, bo nigdy nie wiadomo, w co duży pies ugryzie. A ja jednak mam odruch, że swojego psa chcę bronić, więc jeszcze na mnie się rzucą. Jakie macie doświadczenia z agresywnymi obcymi spami? Poradźcie coś, proszę.

Idziesz do faceta i wyduszasz z siebie sekwencję, której się potem trzymasz: "siatki pan nie zrobił, nieładnie łamać dane słowo. Umówmy się, że ma pan tydzień. A jak nie, to policja, że psy stanowią zagrożenie, zgoda?"