Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy boicie się wojny? ja bardzo boję się o moje dziecko

Polecane posty

Gość gość

Nie wyobrażam sobie żeby zginęło . Czy myślicie ze Putin zrzuci na Warszawę bombe atomową?

.... a czemu mamy tak myśleć? czemu akurat atomową? skąd wzięłaś takie durne informacje?

Gość gość
No przecież ciągle o tym piszą w internecie . I nawet dzisiaj przeczytałam artykuł na ten temat w gazecie .

Gość gość
a Ty jestes normalna autorko?? a czemu miałby rzucic bombe na warszawe??!! :D

Gość gość
A czemu nie? Warszawa też bez kitu opcja. ;)

Gość gość
Nie jestesmy niesmiertelni, wszyscy zginiemy kiedys, nawet putin.

Gość gość
A czemu nie? Warszawa też bez kitu opcja.

Pokaż mi ten artykuł? ja niczego takiego nie widziałam chyba, że mówisz o tym oszustwie na niby portalu informacyjnym z którego normalni ludzie się śmieją, bo tam nie działają żadne ikony, w nic nie można kliknąć i są wstawione komentarze fikcyjnych postaci.... łykaj dalej po co się wysilać ;)

Gość gość
A czemu nie? Warszawa też bez kitu opcja.

Gość MamaCóreczki
Autorko, ja też się boję jak widzę co się dzieje na świecie... I jestem niemal przekonana, że wojna jakaś będzie, nie wiem czy atomowa, czy na kamienie, ale będzie, bo świat do tego wyraźnie dąży. Miałam czas, że chodziłam zestresowana, jak myślałam, że męża zabiorą na front, a ja zostanę z dzieckiem sama... Ale... Tak nie można, nie da się żyć. Wojny były, są i będą. Nieznane są nam wyroki Boskie, układy mocarstw itp. Trzeba żyć, korzystać z każdego dnia, cieszyć się tym, co mamy. Ludzie podczas wojny też żyli, rodzili dzieci, brali śluby, umierali... Taki nasz los.

Gość gość
Autorko jestes tak glupia ze wspolczuje twojemu dziecku tak glupiej matki . Czytaj dalej wiadomosci na necie - powodzenia bezmozga amebo

Gość gość
Ja też się boję wojny. ostatnio często o tym myślę i nie mogę w ogóle spać w nocy. nie wydaję mi się że autorka jest głupia. zadała normalne pytanie. na świecie dzieje się bardzo źle a ona martwi się tylko o swoje dziecko .

Gość gość
każdy kiedyś umrze :) będzie wojna to umrzemy i tyle co tu rozpaczać i się zastanawiać, wojna już jest, a większa pewno będzie, trudno powiedzieć kiedy czy jutro czy za 5 lat a może za 50lat.. jakie to ma znaczenie? carpe diem

Gość gość
Ciekawe kiedy wszyscy zginiemy :)

Gość gość
Mozesz nawet jutro , moj znajomy pozegnal sie z zona i zamierzal jechac do pracy , jak wyjezdzal autem z podjazdu z impetem wjechal w niego pirat drogowy

Gość gość
Wasze bachory maja wasze geny. A wiec sa glupie. Zadna strata dla swiata jak je Putin zdusi jak szczeniaki :D Kupcie trumne dla bachorkow i nie zawracajcie glowy.

Gość gość
Ale pieprzysz autorko :O weź sie puknij raz a dobrze w łeb

Gość gość
A ty idź sobie k***** wykop dół i się zakop głupia szmato .

Gość gość
Wojna będzie bo kryzys jest tak głęboki że niektórym państwom by na tym zależało, anulowali by im wtedy długi a na wojnie mogli by jeszcze zarobić. Poza tym jesli dalej UE będzie wprowadzać sankcje na Rosję to nie będą mieli wyjścia tylko wojna. Poza tym tez są zadłużeni i ich kryzys się pogłębia , Putin przeciez na wojnę nie pójdzie wyśle zołnierzy a szeregowcy u nich to prosty naród któremu nie najlepiej się żyje nie będą się sprzeciwiać jak im naobiecuje że będą mieli lepiej a to Europa trzyma ich w ryzach i przez UE jest u nich bieda.

Gość gość
Poza tym, Putin za chwilę nie będzie miał nic do stracania bo juz za bardzo nie ma się gdzie ruszyć za granicę.

Gość gość
Decyzje juz w Rosji dawno zapadły , my maluczcy dowiemy sie o tym jak zwykle po fakcie. O II wojnie wszyscy dowiedzieli się dopiero po wybuchu a przeciez decyzje zapadły duzo wszesniej.

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego cisniecie po autorce . To pytanie jest normalne . Każdy napewno czuje jakiś strach a tu zaraz wyzwiska muszą lecieć . Zachowujecie się jakbyście się chowali w oborze

Gość gość
nie kazdy , ja nie czuje zadnego strachu( jesli chodzi oczywiscie o wyimaginowana wojne)

Gość gość
No to nie patrzcie na newsy w necie, tylko na fakty. Zwiększono ilość pieniędzy z budżetu na obronność, prezydent przez moment proponował min. Siemoniaka na premiera (minister obrony narodowej - na premiera!), na terenie naszego kraju mają być siły szybkiego reagowania (na co? no chyba nie na nadlatujące bociany i jaskółki). Wnioski - zupełnie na serio przygotowujemy się na odparcie ewentualnego ataku, który MOŻE nastąpić. A jeśli nastąpi, znów będziemy poligonem dla mocarstw. Nam pozostaje tylko modlić się, żeby skończyło się na wzajemnym straszeniu, natomiast myślenie, że na pewno nie będzie wojny, bo nie, jest delikatnie mówiąc krótkowzroczne. Popytajcie dziadków, co myślą na ten temat.

Gość gość
popytalabym gdyby zyli , dzieki nim wiem duzo jak wygladala druga swiatowa , takiej wiedzy w ksiazkach od historii nie znajdziecie . Polska nie jest celem Putina

Gość gość
Zamiast rozmyślać o tym czy będzie czy nie to byście się lepiej za pokój pomodlili. Matka Boska w Fatimie juz dawno przepowiedziala 3 wojnę swiatową i to że tylko od nas zależy jaka ona będzie i ile będzie trwała. Zmówcie 'zdrowaśkę' za pokój i tyle

atmosfera jest gęsta, trzeba ją rozluźnić jakąś wojenką

Gość gość
Do tego wszystkiego doprowadził tusk . To jest dla mnie osioł a nie jakiś tam premier! Sprzedał nas jak jakichś śmieci!

Gość gość
dobrz wieczor . pytanie nie jest glupie, moze moje pytanie bylo glupsze kiedy spytalam sie na forum co oznacza sen o wojnie, nadlatujacych bombowcach i strach o rodzicowi brata.mam koszmary od poltora tygodnia. CODZIENNIE SNI MI SIE WOJNA, ucieczki, jakies dziwne sytuacje, itd. Budze sie zlana potem, boje sie. Jesli JUZ DOJDZIE DO WOJNY , to czeka nas ZAGLADA. Jesli mocarstwa uzyja bomb atomowych, bo nie ma ratunku, wyginiemy jak kaczki. bedzie po nas. Putin nie bedzie mial nic do stracenia, bo on przegrac nie chce, wiec bedzie "walczyl" do konca. Boje sie, chociaz mieszkam za granica.nie wiadomo, jakie panstwo europejskie jest bezpieczne.stawiam na Islandie, Szwajcarie, Monaco Madere portugalska. boje sie o rodzicow. brat sila zostal zmuszony przez mame do zrobienia zdjecia paszportowego w razie ucieczki, bo nie wiadomo jak to bedzie.