Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nękanie

Polecane posty

Gość gość

Od ok. 7 lat ja i moja rodzina borykamy się z niemałym problemem. Mieszkamy w "centrum" naszej miejscowości, gdzie najczęściej spotykają się ci młodzi ludzie. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie fakt, iż stojąc na własnym podwórku, chcąc zapalić sobie papierosa, bądź nawet posiedzieć na świeżym powietrzu słyszymy ciągłe obelgi w naszą stronę. Wracając z pracy, nasze auto zostaje obrzucane twardą ziemią, wulgarne napisy na asfalcie ze strzałką skierowaną na nasz dom, wyzywanie rodziny. Grożenie zabiciem. Zamontowaliśmy kamery, ze względu na własne bezpieczeństwo, ale to jakby jeszcze bardziej skłoniło tych prześladowców do robienia nam tych "niewinnych psikusów". Dzwoniliśmy wielokrotnie na policję, ale nic to nie daje, już nie wiemy do kogo mamy się zgłosić żeby mieć święty spokój, chcemy żyć w zgodzie z tymi ludźmi, ale nie da się, oni wymyślają coraz gorsze pomysły jak tu nam nie dopiec i uprzykrzyć życie. To jest tylko taka mała garstka z tego, co tutaj się dzieje. Moje pytanie jest takie, co możemy jeszcze zrobić, jak możemy uwolnić się od tych zwyrodnialców? Czy ktoś kiedyś znalazł się w podobnej sytuacji?

A dlaczego powstał taki konflikt? Jak wyglądają interwencje policji? No i szczerze mówiąc pierwsze co przyszło mi do głowy, może i głupie.. ale napisz do prasy lokalnej albo do Jaworowicz. Skoro jest tak źle, trzeba się chwytać wszelkich pomysłów. Bo rozumiem, że wyprowadzka nie wchodzi w grę?

Gość gość
Wiesz,dobrze byloby teren moze ogrodzic,a samochod wstawiac do garazu lub kogos,kto ma teren ogrodzony.Jesli to budynek,to moze zainstalowac domofon,gdzie drzwi na podworko beda zamykane,zeby nikt sie nie pałetał.Jakas patologia tam przesiaduje najwyrazniej i szukaja sobie celu i rozrywki na dzien:-/