Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomaszzz

kiedy wybiera się studia magisterskie?

Polecane posty

Gość tomaszzz

Witam. Studiuję elektronikę na studiach 1 stopnia (dziennie). W październiku rozpoczynam ostatni semestr. Chciałbym wybrać się na studia drugiego stopnia, lecz nie wiem za bardzo kiedy składa się jakieś wnioski czy coś w tym stylu. Mógłby mnie ktoś uświadomić jak to się odbywa dalej? Dodam, że magistra chciałbym zrobić na innej uczelni niż tej na której teraz studiuję.

Gość Ekspert od Studiowania
Na studia drugiego stopnia przeprowadzana jest klasyczna rekrutacja. Terminy zależą od uczelni, ale zazwyczaj są dwa nabory. Składasz papiery, idziesz ewentualnie na rozmowę ale to formalność na tego typu kierunkach. Jak to się stało, że ostatni semestr zaczynasz w październiku? Zakładam że to szósty albo ósmy semestr - przecież teraz zaczyna się semestr zimowy. Nabory rozpoczynają się po zakończeniu semestru letniego, na kolejny semestr zimowy.

Gość gość
To pewnie studia inz, dlatego ostatni semestr teraz 🖐️ Studia inzynierskie mają 7 semestrów. Co do studiów mgr, rekrutacja działa tak samo jak w przypadku studiów I stopnia. Rejestrujesz się przez irk i postępujesz według wskazówek 🖐️

Gość tomaszzz
"Jak to się stało, że ostatni semestr zaczynasz w październiku? Zakładam że to szósty albo ósmy semestr" Normalnie, studia 1 stopnia na inżyniera trwają 7 semestrów ;P "Nabory rozpoczynają się po zakończeniu semestru letniego, na kolejny semestr zimowy. " A to nie rozpoczyna się studiów 2 stopnia od razu po zakończeniu 1 stopnia?

Gość gość
Nabór normalnie będziesz miał w semstrze letnim. Kandydować na studia możesz po uzyskaniu dyplomu ze studiów I stopnia.

Gość gość
Poza tym jak Ty skończysz te studia inżynierskie skoro sam nie możesz przeczytać o tak błahej rzeczy jak rekrutacja na studia?:) Wszystko znajduje się na stronie uczelni. 🖐️

Gość Inż Ekspert od Studiów
Rzeczywiście siedem :) W takim razie czekasz do lipca, wtedy zazwyczaj zaczynają nabory. Załatw sobie jakąś praktykę na ten czas. Rok akademicki zawsze zaczyna się w październiku. Teraz wszędzie obowiązuje rekrutacja elektroniczna - sprawdzaj na stronie interesującej cię uczelni informacje, w okolicach maja publikują harmonogramy.

Gość gość
Nie gadaj głupot :) Studia mgr po inż trwają 1,5 roku, a nie 2 i rekrutacja na uczelni gdzie prowadzone są studia inż odbywa się na te kierunki mgr także w semestrze letnim. :)

Gość tomaszzz
"Nabór normalnie będziesz miał w semstrze letnim. Kandydować na studia możesz po uzyskaniu dyplomu ze studiów I stopnia." Czyli na dobrą sprawę rekrutacja rusza po zakończeniu studiów 1 stopnia? Przepraszam, że tak dopytuję ale myślałem, że już wcześniej trzeba zadeklarować chęć podjęcia nauki na 2 stopniu.

Gość PaulinaSaa
Rekrutacja odbywa się w sposób klasyczny, naturalnie po ukończeniu studiów I stopnia i obronie, składasz dokumenty na II stopień - tak jak teraz, rekrutacje trwają. Inaczej sprawa ma się gdy kończysz inżyniera, ale Ciebie interesuję licencjat z tego co widziałam :). Na swoim przykładzie - kończę teraz studia I stopnia, obronę mam w lipcu, po obronie jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli składam dokumenty na studia II stopni na UTH Chodkowskiej w Warszawie :]. Chcę kontynuować Kryminologie i kryminalistykę :) Po I stopniu jestem zadowolona z nauczania i ogólnie uczelni. Dużo zajęć praktycznych, naprawdę dużo i to właśnie mi się podoba :)

Gość karaga
A można gdzie online zrobić takie studia?

Karaga studia magisterskie online na kierunku Zarządzanie możesz podjąć w Wyższej Szkole Bankowej. Po szczegóły zapraszam na nasza stronę internetową http://www.wsb.pl/kandydaci/studia-ii-stopnia/sciezka-ze-studiami-online Ofertę studiów II stopnia w normalnym trybie oraz połączonych z podyplomowymi można znaleźć tu http://www.wsb.pl/kandydaci/studia-ii-stopnia Zapraszam! Pozdrawiam, Andrzej Czarnecki Online Ekspert WSB

Gość telkasa
Już ruszyły rekrutacje na magisterkę w całej Polsce. Na WSB też już można się zapisywać?

Witam! Tak, rekrutacja w oddziałach Wyższej Szkoły Bankowej już trwa, tak więc można już aplikować na studia II stopnia. Obecnie, zapisując się na studia do 29 kwietnia można oszczędzić aż 1000 zł: 600 zł zniżki w czesnym, która rozliczana jest w ciągu dwóch lat studiów - 300 zł mniej za pierwszy rok studiów i 300 zł mniej za drugi oraz 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej. Z kolei wpisowe jest już od 240 zł miesięcznie przez całe studia. Zapraszam! Pozdrawiam, Andrzej Czarnecki Online Ekspert WSB

Gość gość
a czy poprawki w WSB są płatne ?

W WSB w Cieszynie promocja na studiach magisterskich jest bardzo atrakcyjna. 100 zł miesięcznie przez cały pierwszy semestr

Rudaaa31, promocja zniżkowa została przedłużona aż do 15 lipca - jej warunki pozostają niezmienione. Zatem nadal można zyskać można aż 1000 zł: 600 zł dzięki zniżce w czesnym rozliczanej w ciągu dwóch lat studiów - 300 zł mniej za pierwszy rok studiów i 300 zł mniej za drugi oraz 400 zł dzięki zwolnieniu z opłaty wpisowej. Pozdrawiam, Andrzej Czarnecki Online Ekspert WSB

Gość kamilou
Właśnie też się zapisałam na zaoczne II stopnia na WSB. Nosiłam się z tym juz od roku, w koncu się na to zdobyłam. Skorzystałam też z tej promocji, łącznie to 1000 zł taniej wychodzi.

Gość gość
a oferta w WSB została jeszcze przedłużona do 16 października masz czas aby zastanowić się nad kierunkiem jak dla mnie to bardzo dobrze mam więcej czasu.

Gość mamamamiska
Ja sobie zrobiłam przerwę. Panowałam wrócic na magisterkę, ale z różnych przyczyn przedłużył mi się ten "wolny czas". Wracam po 5 latach, w grę wchodzę tylko zaoczne, ewentualnie online. Coś z finansów i rachunkowości, co polecicie?

Gość gość
akurat teraz jest bardzo dobry moment aby wybrac odpowiednie studnia dla siostra mysli nad WSB w której akurat jest promocja cenowa do 16 sierpnia na studia magisterskie.

Gość gosc

a co ciekawe WSB przedłuzyło promocję do 16 pażdziernika także mamy czas aby wybrać odpowiedni dla siebie kierunek

Witam, dziękuję za zainteresowanie naszą uczelnią, jednocześnie przypominam, ze istnieje u nas możliwość połączenia dwóch rodzajów studiów, II stopnia oraz podyplomowych realizowanych w tym samym czasie. W razie pytań jestem do dyspozycji.

Pozdrawiam,

Andrzej Czarnecki

Online Ekspert WSB II Stopnia

Gość daretha

A czy przewidują Państwo możliwość płatności za czesne w ratach? Najlepiej miesięcznych. Nie wiem czy będę miała możliwość opłacać jednorazowo.

Witam,

Daretha, płatność można rozłożyć na 2, 10 lub 12 rat.

Pozdrawiam,

Andrzej Czarnecki

Online Ekspert WSB II Stopnia