Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anchelikka

Jak zostać nauczycielem po zawodówce? Czy to jest w ogóle możliwe?

Polecane posty

Gość Anchelikka

W mojej rodzinie od zawsze była trudna sytuacja finansowa więc kiedy kończyłam gimnazjum dla wszystkich było jasne, że udam sie do zawodówki, aby jak najszybciej ukończyć jakąkolwiek szkołę, by następnie wyjechać do Anglii do ciotki, aby pomóc rodzinie finansowo. Tak też sie stało. Sęk w tym, że moim marzeniem zawsze było zostać nauczycielem małych dzieci. Tak do 3-4 klasy max. Teraz kiedy pomogłam już rodzinie, czegoś się dorobiłam chciałabym w końcu zając się sobą. Mam jednak obawy, że jest już za późno. Dlatego pytam czy ma ktoś jakąś wiedzę na ten temat. Czy jest szansa, że po ukończeniu jakichś zaocznych liceum i studiów mogłabym zostać nauczycielem? Czy to jednak dotyczy tylko ukończenia liceum bądź technikum i studia dzienne.

Gość gość
musisz mieć mature - nawet po zaocznej szkole a potem skończyć przynajmniej licencjat na odpowiednim kierunku myślę,ze to nie jest jakaś wielka trudność

Gość gość
tak można nauczycielem tańca :)

Gość gość
Mieszkasz za granicą czy w Polsce? W Polsce zostać nauczycielem nie jest trudno: zdajesz maturę zaocznie (to akurat jest za darmo), idziesz na studia pedagogiczne i po trzech latach je kończysz, mogąc już podjąć zatrudnienie w zawodzie i kształcisz się dalej. Problem może być z grupą docelową, bo mamy niż demograficzny i nauczycieli nie chcą zatrudniać, ale myślę, że masz szansę jeśli wyspecjalizujesz się np. w nauczaniu języków obcych (target jest już większy) lub muzyki.