Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość euioa

Warto zrobić studia ???? Mam 28 lat !!!

Polecane posty

Gość euioa

Mam 28 lat. Ukończone technikum ekonomiczne z dyplomem i maturą ( kiepską ). Rozpocząłem odrazu zarządzanie i marketing zaocznie ale rzuciłem po roku. Cały czas pracuję w handlu. Najpierw w sklepie spożywczym, teraz w markecie ( biedronka - 5 lat już ). Bardzo prawdopodobne jest, że tak całe swoje życie zawodowe przepracuję. NIe znam się na innych robotach, nie będę się przekwalifikowywał teraz. Czy waszym zdaniem warto jeszcze raz podejść do tego zarządzania zaocznie ?? Ma to sens ??

Gość gość
Dokształcać się jest warto w każdym wieku.

Gość euioa
Tak ale na takich studiach to ja się wiele nie nauczę. No i taki papierek jeszcze na g*******ej zaocznej uczelni to też chyba niewiele znaczy.

Gość gość
Jasne ,że ma sens ;) ale wybierz jakieś sensowne studia, zarządzenie to kieski pomysł moim zdaniem

Gość euioa
Sensowne tzn ?

Gość gość
Bo ja bym na Twoim miejscu wybrała coś da konkretny zawód, najlepiej wybierz zaoczne studia II-stopniowe to już za 3 lata będziesz miał licencjat. Np jakąś farmację, architekturę wnętrz, pielęgniarstwo, nie wiem co Cie interesuje sam musisz pomyśleć, ale błagam nie zarządzanie :O

Gość gość
czasami papierek z tytułem magistra nawet z zaocznej uczelni jest wazny nigdy nie wiesz co może cię w zyciu spotkać. Ja pracowałam w księgowości w biurze rachunkowym i robiłam zaocznie magistra , po 2 latach fuksem trafiła mi się posadda głównego księgowego i całe szczęscie że miałam magistra bo bez tego nie mialabym szans potrzebowali od zaraz a u nas w biurze z pracownic tylko ja miałam :) Pracuję juz 4 lata jako główna księgowo i jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
Może zarządzanie i inżynieria produkcji?

Gość gość
zresztą sama studiuję prawo i chociaż to bardziej prestiżowe studia od zarządzania to i tak żałuję... Mam pracę biurową ,ale jakbym mogła cofnąć czas poszłabym na jakiś medyczny kierunek

Gość gość
Ma to sens, zawsze warto się dokształcać i podnosić swoje szanse na lepsze jutro. Przy czym, jeśli nie chcesz się przekwalifikować to studia są bezcelowe.

Gość gość
Farmacja to dobry kierunek. Zrobisz licencjat i masz takie same szanse na dostanie pracy jak ci po magisterce, a praca też dobra.

Gość gość
Postaraj się zrobić licencjat, potem jakąś podyplomówkę i szukaj dobrej pracy. Zawsze jest czas na zmiany :)

Gość gość
wykładasz chemię w Biedronie ?

Gość gość
Tak warto, ja zaczalem jak mialem 31 lat. Bo juz mnie wnerwialo biedzenie i wyplaty 2-3 tys z ktora nie wiadomo co zrobic:O Lepiej przy 40-tce miec kase niz cale zycie byc biednym. Tylko trzeba konkret skonczyc np Polibude zeby zarobki byly wysokie. W tym wieku latwo sie uczyc bo czlowiek jest madrzejszy i sam chce wiedziec. Do tego wykladowcy nie uwalaja "doroslych" albo bardzo rzadko to robia. Na nauke nigdy za pozno

Gość gość
Warto robić studia, ale pod warunkiem, że nie robisz ich dla papierka, a dla wiedzy. A mało jest niestety uczelni i kierunków, które oferują faktyczną, realną i przydatną wiedzę. Potencjalni pracodawcy nie patrzą już na papierek, a na doświadczenie. Warto robić kursy. Jest multum kursów płatnych i bezpłatnych (np. PARP), z których możesz mieć certyfikaty i które dają wiedzę z zakresu, który jest ci potrzebny. Biją na głowę 5 lat zakuwania na studiach dla tytułu bez znaczenia.

Gość gość
studia to ci niczego w zyciu nie dadza tego uczyli w komunie i twoi rodzice sa beznadziejni 777 www.youtube.com/watch?v=aNC-LLh2dn4

Dobrym wyborem będzie studiów podyplomowych. Dzięki nim można zdobyć specjalistyczną wiedzę i stać się fachowcem w danej dziedzinie. Dlatego też serdecznie zapraszam na takie studia na uczelnie Wyższych Szkół Bankowych. Atutami studiów podyplomowych na uczelniach WSB są m.in.: nowoczesne programy nauczania, koordynator-opiekun każdego kierunku, wykładowcy z doświadczeniem praktycznym, interaktywna forma zajęć - gry biznesowe, case studies, warsztaty, świadectwo w języku polskim i angielskim, przyjazna dla uczestnika organizacja studiów, Program Firma oraz dogodny, ratalny system płatności. Zapraszam serdecznie na naszą stronę internetowa po szczegóły oferty. Pozdrawiam, Małgorzata Wieczorek Online Ekspert WSB