Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nataliabiel

zakłopotana .. osoby studiujące w londynie

Polecane posty

Gość Nataliabiel

Cześć wszystkim ;) Mam do Was pytanie , które zapewne pojawiało się już wiele razy aczkolwiek chciałabym zaczerpnąć informacji dokładnie odnośnie mojego przypadku . Pytania moje są odnośne studiowania na uniwersytetach w Londynie. A więc jestem w Londynie od ponad roku mam 19 lat i chciałabym podjąć się studiów w Londynie za rok bądź rok później w zależności co mogę zrobić w tym kierunku. w Polsce nie ukończyłam liceum , ponieważ do Anglii wyjechałam w środku 2 klasy liceum . W tym momencie w Londynie mam ukończony kurs w College ESOL ENTRY 3 i zaczęłam level 1 travel and tourism for adults z angielskim . Po tym kursie chciałabym pójść już normalnie studiować (Dziennikarstwo) , angielski na dany moment mam dość dobry . Moje pytanie jest takie czy powinnam zrobić eksternistycznie liceum w rok i zdać mature w PL czy raczej lepszym rozwiązaniem byłoby pójść na access course i potem zrobić egzamin IELTS?? czy może są jeszcze jakieś inne wyjścia . Prosiłabym również o informacje na temat access course ponieważ nie zbyt orientuje się jeszcze w tym temacie (dla kogo ten kurs , ile trzeba mieć lat , czy trzeba mieć jakieś kwalifikacje wcześniejsze itd) . Wiem, że wszystko opisane jest na stronach universytetu acz kolwiek wolałabym zaczerpnąć informacji od osób doświadczonych, które miały do czynienia z tego typu sytuacja . Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ;)

Gość gość
Jesli chcesz zdac mature w PL to ielts i tak Ci bedzie potrzebny. Jesli nie chcesz zdawac polskiej matury to musisz zdac mature angielska (GCE A level), sam access course nie wystarczy

Gość Nataliabiel
No dobrze , a na jakich zasadach moge zdać A-LEVELS ? Musze zdać college aż do 3 lvl ?