Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

religia

Polecane posty

Gość gość

Jaka wyznajęcie religie?

Gość gość
* wyznajecie

Gość gość
Zadna, jestem ateistka.

Gość gość
a dla czego protestujesz przeciwko jezzuusowi

Gość PraweeTywee
Ja rowniez jestem Chrzescijanka nurtu protestanckiego.

Gość gość
A ja jestem katolikiem. I dopie...le każdemu kto jest inny!~!~! :classic_cool:

Gość gość
Żadną, bo mi nie są potrzebne skupiska ludzkie, pośrednicy i budynki, żeby wierzyć w Boga i być dobrym człowiekiem. Przy czym o ile pamiętam, to "poglądami" mi najbliżej do luteranów.

Gość gość
Ja katoliczką

Gość gość
wszystkie tu są katoliczki, bo każda chce w białej kiecce przez kościół paradować - a to, że dają tyłka na prawo i lewo przed ślubem i nie chodzą do kościoła to przecież szczegół, nie?

Gość gość
Ja akurat do kościoła chórze co tydzień, uwierz, nie daje na prawo i lewo i nie jestem katoliczką dla ślubu koscielnego . a Ty jakiej wiary jesteś?

Gość gość
Martyna protestanci postępują zgodnie z Biblią? No proszę cię. A wojna między protestantami a katolikami w Irlandii to co? Jezus chyba mówił żeby się miłować a nie zabijać. Popatrz na to co robi ten twój kościół i przeanalizuj jeszcze raz słowo Boże bo protestantom to ma daleko do naśladowców Jezusa

Gość gość
Ale w Irlandii, to katolicy z IRA podkładają bomby ;)

Gość gość
Jestem agnostyczką

Oni nigdy nie zmogą Mojego K/ościoła O/rędzia Os/trzeżenia poniedziałek, 1 września 2014, godz. 20.05 Moja wielce umiłowana córko, w obecnym czasie, gdy Moi wrogowie z zaciekłością powstają przeciwko Mojemu K/ościołowi na ziemi, Mój Duch jest w Nim bardzo mocno obecny. Mogą oni biczować Moje Ciało, czyli Mój K/ościół; mogą oni pogardą oblewać Prawdziwe Słowo B/oże; mogą się naśmiewać z tego, jakimi Drogami chodzi Pan, ale oni nigdy nie zmogą Mojego K/ościoła. K/ościół Mój składa się z tych, którzy głoszą Prawdziwe Słowo B/oże i którzy udzielają S/akramentów ludowi B/ożemu, tak jak ustanowili to Moi Apostołowie. Wyłącznie ci, którzy pozostaną Wierni wobec Moich Nauk, Mojego Słowa, Mojego Ciała i N/ajświętszej Ofierze Mszy, tak jak Ona została podyktowana przeze Mnie, mogą powiedzieć, że są oni Moim K/ościołem. Mój K/ościół, tak jak stoi On obecnie, tak zostanie zmiażdżony — jego budynki rozebrane i przejęte, Moi wyś/więceni słudzy wyrzuceni na ulice, gdzie będą musieli żebrać, a obrządek Ofiary M/szy Ś/więtej zostanie zlikwidowany. Jednak Mój K/ościół pozostanie nienaruszony, nawet jeżeli stanie się on bardzo małą resztą tego, czym był kiedyś. Ś/więty Duch B/oży poprowadzi Mój K/ościół poprzez zawieruchy, którym będzie musiał on stawić czoła, i tak Prawda przeżyje. Każdy z Moich wrogów będzie usiłował zniszczyć Mój Prawdziwy K/ościół. Następnie zastąpią go tym fałszywym. W Moje Ś/więte Imię stworzą nowe pismo ś/więte, nowe s/akramenty i wiele innych bluźnierstw. Lecz Mój K/ościół, który jest Moim Ciałem, i Moi prawdziwi wyznawcy pozostaną zjednoczeni ze Mną w Ś/więtym Związku. I nawet jeżeli będzie się on wydawał zniszczony, spalony do gruntu, żar we wnętrzu Mojego K/ościoła nadal będzie migotał, aż do dnia, w którym przyjdę ponownie. Tego dnia, kiedy Mój K/ościół, odnowiony i promieniejący wielką chwałą, znowu powstanie i kiedy cały świat ogłosi Go za jeden Prawdziwy K/ościół — Nową Jerozolimę — wówczas każdy dobry człowiek będzie pił z jego kielicha. Wszystko, co było na początku, będzie i na końcu. Wszelkie życie stworzone przez B/oga zostanie odnowione, tak jak było wtedy, gdy Raj został stworzony dla rasy ludzkiej. Mój Duch jest żywy i nigdy nie może umrzeć, bo Ja Jestem Życiem Wiecznym — dawcą wszystkiego, czego człowiek potrzebuje, aby żyć życiem, w którym nie ma miejsca na śmierć. Zawsze ufajcie w Moc B/ożą, nawet jeżeli wszystko, czego doświadczacie na świecie, może wydawać się wam niesłuszne, okrutne, niesprawiedliwe, a nawet czasami przerażające. Moja Moc ogarnie świat, a Moja Miłość zjednoczy wszystkich, którzy posiadają miłość w swoich sercach. Przegnam wszelkie zło, a kiedy Moja Cierpliwość się wyczerpie, przegnam wszystkich Moich wrogów. Ja Jestem tutaj. Nigdzie nie odszedłem. Prowadzę was teraz po tej ciernistej ścieżce ku Mojemu Chwalebnemu Królestwu. Gdy tylko nadejdzie ten Dzień, kiedy ogłoszę Moje Powtórne Przyjście, wszelkie łzy zostaną obmyte. Cały smutek nagle się zakończy, a jego miejsce zajmą miłość, pokój i radość, które tylko Ja, J/ezus C/hrystus mogę wam przynieść. Wytrwajcie, Moje maleństwa. M/ódlcie się, m/ódlcie się, m/ódlcie się, by miłość przetrwała na świecie i aby pokój zagościł wśród tych wszystkich biednych, niewinnie cierpiących, którzy żyją wszędzie na świecie w krajach rozdartych wojną. Wszystkie B/oże dzieci należą do Mnie, a Ja kocham każdą dus/zę, każdy naród i każdego g/rzesznika. Przynoszę wam Dar Moich Krucjat M/odlitwy, abyście — m/odląc się nimi — mogli Mi pomóc ocalić tak wiele du/sz, ile tylko Mi się uda. Idźcie w pokoju i miłości. Wasz J/ezus

🌻 Matka Zb/awienia: M/ódlcie się o pokój na świecie 🌻 O/rędzia Os/trzeżenia 🌻 niedziela, 24 sierpnia 2014, godz. 17.00 🌻 Moje drogie dzieci, usilnie namawiam was do m/odlitwy o pokój na świecie, bo już bardzo niedługo wiele krajów będzie zaangażowanych w wojny, nad którymi trudno będzie zapanować, i życie wielu niewinnych istnień ludzkich zostanie zrujnowane. 🌻 Pokój — a pragnę, abyście o niego błagali Mojego Drogiego Syna — osłabi oddziaływanie nienawiści, która zasiana jest w sercach tych, którzy wprowadzeni są w błąd i terroryzują innych. 🌻 Kiedy dzięki Mocy B/ożej pokój wylany zostanie na ziemię, przyniesie on wam wgląd w to, jak — z miłością i szacunkiem — musicie wzajemnie się traktować, bez względu na dzielące was różnice. 🌻 Krucjata Mo/dlitwy (164) Modlitwa o pokój dla narodów 🌻 O J/ezu, przynieś mi pokój. 🌻 Przynieś pokój mojemu narodowi i tym wszystkim narodom, które są rozdarte na skutek wojny i podziałów. 🌻 Zasiej ziarno pokoju pośród tych zatwardziałych serc, które innym zadają cierpienie w imię sprawiedliwości. 🌻 Obdarz wszystkie dzieci B/oże Łaskami, żeby mogły zyskać pokój, tak aby miłość i zgoda mogły rozkwitać, i aby miłość do Boga zatriumfowała nad złem, i aby dus/zom zostały zaoszczędzone demoralizujące fałszerstwa, okrucieństwa i złe ambicje. 🌻 Niech pokój zapanuje wśród tych, którzy swoje życie poświęcają Prawdzie Twojego Ś/więtego Słowa, a także wśród tych, którzy Cię w ogóle nie znają. 🌻 Amen. 🌻 Pokój z wami, drogie dzieci, i pamiętajcie, że bez Miłości do Boga nigdy nie będziecie mogli znaleźć prawdziwego pokoju. 🌻 Wasza umiłowana Matka 🌻 Matka Zb/awienia 🌻 PS.: Powyższy tekst pochodzi ze strony ostrzezenia.net gdzie prezentowane są najnowsze orędzia ostrzeżenia dla każdego z nas :)

Gość gość
módlmy się codziennie o pokój na ziemi please

Gość gość
"Nie jestem religijny więc nie czuję respektu przed żadną religią. Uważam, że wszystkie religie były fałszywe, oszukańcze i szkodliwe. Zarówno judaizm, jak i chrześcijaństwo. To, że jestem Żydem, ułatwia wywołanie śmiechu, gdy opowiadam niektóre żarty. Słowo Żyd stało się zresztą wytrychem, bo ludzie są na tym tle przewrażliwieni. Powiesz "żyd" i wszyscy wybuchają śmiechem. Powiesz "katolik" i wszyscy wybuchają śmiechem. To zupełnie jak z seksem. Uważam, że wszyscy ludzie należą do tej samej religii i wszelkie wyznania postrzegam jak kluby zrzeszające miłośników pielgrzymek, masonów, itd. Nie rodzimy się żydami, katolikami czy muzułmanami, tylko przyłączamy się do nich i dajemy im pieniądze, po czym uzyskujemy w ten sposób usprawiedliwienie naszej niechęci do innych. Nagle jestem z tymi, a nienawidzę tamtych. Nie ma to żadnego związku z religią - w jej głębszym, indywidualnym sensie." Woody Allen, "Wprost" nr 51-52/2001