Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sa tu kobiety ktore stracily ciaze po 20 tyg ?

Polecane posty

Gość gość

W ktorym tyg stracilyscie dziecko? Co bylo przyczyna? Czy sytuacja byla pojedyncza czy powtorzyla sie? Ktora to byla ciaza? Czy macie dzieci? Jak potem przebiegala kolejna ciaza?

Gość gość
to nie jest strata ciąży a poród martwego dziecka....

Gość gość
1. W 27 tygodniu 2. Przyczyna: wada genetyczna 3. - 4. To była pierwsza ciąża 5. Nie mam dzieci 6. -

Gość gość
W 23 i 25. Przyczyna niewydolna szyjka i olewajacy problem lekarze. Byla to 2 i 3 ciaza. Sytuacja powtorzyla sie w 3 ciazy. Nie mam dzieci.

Gość gość
W 19 tyg. na wizycie kontrolnej okazalo sie ze ciaza obumarla w 16 tyg. Nie znam przyczyny. Mam 1 dziecko z pierwszej ciazy

Gość gość
W pierwszej ciąży w 24 tc, niewydolna szyjka macicy, lekarze trzymali mnie na lekach w szpitalu czekając na poród właściwie, doczekali się ale "za wcześnie", dziecka nawet nie próbowano ratować i nikt się na to nie nastawiał. Dla mnie to był szok. W drugiej ciąży dokładnie takie same problemy w tym samym okresie, ale trafiłam na szpital gdzie próbowali robić cokolwiek a mnie traktowali jak normalnego człowieka z którym da się porozmawiać, z pessarem i na leżąco dotrzymałam do terminu, ale na pewno dużo zdziałał tu komfort psychiczny, na ile był możliwy w takiej sytuacji. Mój prowadzący stwierdził że można wstępnie diagnozować niewydolność mięśniową szyjki, skoro w tym samy terminie były takie same objawy, szyjka prawdopodobnie przy określonej wadze dziecka robi się za słaba żeby je utrzymać. I bardzo boję się trzeciej ciąży...

Gość mamajulci6
6 lat temu w 34 tyg. straciłam córeczkę. powód do dziś nieznany.jesteśmy w trakcie starania. dziecko miało wady.wg. badań genetycznych moich i męża, wszystko jest w porządku i powinniśmy mieć w pełni zdrowe dziecko. do dziś nie znamy odpowiedzi co się stało