Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka_8686

Endometrioza a ciąża

Polecane posty

Gość malutka_8686

Hej dziewczyny. Od kilku lat staram się o dziecko. Przez prawie rok czasu leczyłam się prywatnie. Dwa tygodnie temu zmieniłam lekarza i okazało się przy badaniu, że mam endometrioze i torbiela na jajniku. Objawy jakie mam to bolesne miesiączki i ból przy stosunku. Nie przejmowałam się nigdy tymi objawami, ponieważ zawsze jak mówiłam lekarzowi to powiedział, że to wina tego, że mam tyłozgięcie :/ Dopiero obecna moja gin stwierdziła, że objawy są typowe dla endometriozy. Badania mam wszystkie ok tz. hormony itp. Moja obecna gin powiedziała, że z objawów i ogólnie wynika (ale nie musi być) IV stopień co się z tym wiąże, że jeżeli tak będzie to będę musiała się poddać invitro. Wszystko okaże się po laparoskopii. Przy zabiegu zrobią mi od razu drożność jajowodów. Za dwa tygodnie idę do niej po przychodni po proszki, które wyciszą mnie w środku. Za jakieś 3 miesiące będę poddana zabiegowi. Czy mogłybyście się ze mną podzielić swoimi przykładami, czy po zabiegu udało wam się naturalnie zajść w ciążę?

Gość gość
Ja mam 2st endometriozy i po laparoskopi nie zaszłam w ciążę naturalnie. Udało się dopiero dzięki in vitro i mam cudowną córeczkę. Ale znam dziewczynę,która zaszła w ciąże bez problemów,a też ma endo

Gość gość
Endometrioza stopnia 3, wrzesien 2012 laparotomia brzucha wycinanie torbieli czekoladowej, rok czasu na tabletkach visanne a w grudniu 2013 upragniona ciaza, naturalna :) i juz mam swojego 6 tygodniowego szkraba :-) trzeba byc dobrej mysli :-)