Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje konto

Clexane

Polecane posty

Gość moje konto

witam :) pomóżcie... jestem w 27 tygodniu ciąży i lekarz wczoraj zapisał mi clexane, czy któraś to brała? ja mam zalecenie ze względu na żylaki na nogach które niestety robią się coraz większe, w poprzedniej ciąży brałam tylko cyclo3fort teraz doszły zastrzyki.... czy robiłyście je w brzuch czy w udo?? do końca ciąży? ja będę miała najprawdopodobniej cc... czy miałyście jakieś skutki uboczne???

dzięki za odpowiedź, mi lekarz powiedział że najlepiej w brzuch ale jak się boję to można też w udo... więc od jutra zaczynam brać... a powiedz mi jeszcze brać to rano czy na wieczór lepiej, rano łykam cyclo3fort no i staram się codziennie nosić pończochy przeciwżylakowe.... wogóle w trakcie zastrzyków przed kolejną wizytą muszę zrobić badania na krzepnięcie krwi....

a odnośnie wkłucia w udo.... gdzie mam to zrobić... po wewnętrznej stronie, zewnętrznej?? przepraszam że motam ale lekarz mówiąc w udo nie mówił gdzie konkretnie.... jest jakieś znaczenie??

Gość gośćania
Najlepiej idź do zabiegowego,do pielęgniarki u swojego lekarza rodzinnego jeśli masz wątpliwości. Ja robiłam w udo,tak jak siedzę,przód,bok,ale nie dasz rady zrobić po wewnętrznej stronie,za cienka skóra,raczej będzie bolało. Pamiętaj o zdezynfekowaniu miejsca przed wkłuciem. Powinno się robić codziennie o tej samej porze,to bardzo ważne,przy tego typu lekach.

Gość gość222
nie masz się czego bać ja brałam i naprawdę baaaaaaaaaaardzo mi pomogły .szczerze polecam ja brałam od 28 t.c. tez się martwiłam że nie będę umiała sobie ich robić ale szybko doszłam do wprawy.

Gość gość222
zapomniałam dopisać że dawałam w brzuch , nigdy nie próbowałam w udo :)

Gość gość
Ja biorę przez w każdej ciąży, przez cały czas jej trwania, to już trzeci raz. Bez tych zastrzyków prawdopodobnie moich dzieci by nie było. Robię wyłącznie w brzuch, choć w końcówce to nie takie proste. Gdzie indziej się boję.

Gość moje konto
dzięki dziewczyny za rady, pierwszy zastrzyk już za mną.... zrobiłam go sobie sama, zdezynfekowałam miejsce przed i po..... gin mówił że lepiej w brzuch chociaż stwierdził że w udo też może być.... byłam pewna że zrobię w udo bo o brzuch się jakoś boję.... no ale jakoś nie szło mi złapanie tego fałdka.... może mam za chude uda.... a na brzuchu ok, złapałam fragment skóry po boku brzucha i jakoś poszło...... robiłam go powolutku i troszkę szczypało.... ale chyba to normalne nie?? narazie jest ok, chociaż pewnie jak brzucho będzie rósł będzie trudniej.... dzięki dziewuszki ::)

Bardzo potrzebuję odkupić zastrzyki Clexane 40mg lub 60mg. Może komuś zostały te zastrzyki i chce odsprzedać? Będę wdzięczna za pomoc. W razie czego podaję maila: c175@wp.pl

Gość gość
bralam clexane i nic malej nie zaszkodzilo. Bylam zagrozona zylakami, wiec u mnie walka byla podwojna. W aptece w warszawie nauczono mnie jak robic zastrzyki, bo w sumie nigdy nie robilam :D szkoda, ze takie drogie bylo http://aptekagold.pl/clexane-inj-80mg-0-8ml-x-10-ampulek.html ale czego sie nie robi dla dziecka i zdrowia :)