Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MOJEGO MEZA POWOLALI DO WOJSKA :[

Polecane posty

Gość gość

W zeszlym tygodniu dostal wezwanie [ maz byl w wojsku kapralem] dzis sie dowiedzial, ze jedzie na 6 mies szkolenie , jeszcze nie wiadomo gdzie ale pogloski sa takie, ze na wschod na Ukraine. Ja caly czas placze i nie wiem co z nami bedzie bo mam 2 malutkich jeszcze dzeci a macierzynskiego doastaje grosze. Wasi mezowie tez dostali takie wezwanie? Mozna nie zgodzic sie na takie szkolenie ? Przeciez to jest az pol roku co ja dzieciom dam jesc? Jak dom sama urtzrymam, jak sobie poradze?

Gość gość
czy mama wie , że nie poszłaś do szkoły?

Gość gość
Ciekawe czy ryżego ch/uja Tuska synalek też pójdzie do woja? To ma być wolny kraj :o zwykli ludzie na mięcho armatnie, a elity za granice :(

Gość gość
przeciez maz nie musi nigdzie jechac jak jest jedynym zywicielem rodziny.

Gość gość
maz przed chwila do mnei dzwonil bo na dzis mial to wezwanie. W nastepnym tyg wyjezdza :[

Gość gość
Nie jest jedynym zywicilem bo ja tez pracuje teraz jestem na macierzynskim mam corke 4 mies i syna 3 lata.

Gość gość
:D Dziecko, dziecko....

Gość gość
niech ci dadza zwolnienie z pracy i git

Gość gość
jak to dobrze ze zalatwilem sobie grupe D w wojsku, nie bede musial walczyc za ryzego.

Gość gość
Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę z tego ale na wschodzie wzywają do wojska. Wystarczy nie odbierać listów poleconych. Poza tym jeżeli nie będzie Ci wsytarczac na zycie to wystarczy zalatwic zaświadczenie o Twoich zarobkach i powinno przejść, ale jak się nie myśli i poddaje to nie ma co.

Gość gość
Ale kity :D

Gość gość
Nikogo nie powołują do wojska, dajecie się wrabiać smarkuli :O podpisano Porucznik

Gość gość
Takie wezwanie musi byc wyslane na min 2 msc przed powolaniem na szkolenie i szkolenie trwa od kilku godzin do maks 90 dni....wiec nie wciskaj nam kitow. Gdzies cos przeczytalas i wymyslasz...

Gość gość
sami siebie nakrecacie, wciskacie kity a pozniej inni spac po nocach nie mogą bo wojna. Czy zdajecie sobie sprawe ze sa tutaj tez slabi psychicznie ludzie ktorzy naprawde to przezywaja i moga miec nawet mysli samobojcze??? tylko chyba nikogo tu to nie obchodzi!!!

Gość gość
Tylko, że na prawde powołują na te szkolenia nawet w TV mówili, że powołują to było przed wakacjami z tym, że wojskowy się wypowiedział, że powoływali zawsze, a nie tylko w związku z Ukrainą. Przeszkolą go i wróci. Broni i tak w rękę nie dostanie chyba, że ma pozwolenie, a o to też nie tak łatwo.

Mój mąż był wojsku ( Wtedy służba była 1,5 roczna czy też 2 letnia - nie mam teraz męża pod ręką by się w 100 % upewnić ). Mąż skończy 41 lat i mimo to AŻ 3 razy był wzywany na szkolenie ( ostatni raz jak miał 39 lat ) . Było to szkolenie paro dniowe i wojsko ZAWSZE zwracało koszty dojazdu oraz utracone zarobki ( maż pracował na etat). Dodam że ZAWSZE te listy przychodziły ZWYKŁYM listem - nie poleconym. Na razie z jednostki cisza.Ale mąż przyjaciółki mojej mamy , facet grubo po 50-tce dostał tydzień temu powołanie na szkolenie .

Gość gość
Od kiedy powstalo wojsko zawodowe to co jakis czas pwoluja cywili na szkolenia,zeby w razie czego wiedzieli co i jak

Gość gość
tylko nie rozumiem czemu ludzie w to nie wierzą. Co złego w tym, że szkolą mężczyzn ? Ja nic złego w tym nie widzę.

Gość gość
Powiem wam tak,jezeli bedzie wojna to tylko przez glupote i nadgorliwosc polakow.boPutin nie bedzie sobie raczek brudzi polaczkami

Gość gość
To tak jak krazyly pogloski ze e bola jest we roclawiu,poznaniu i katowicach

Gość gość
google nie gryzie. Wpiszcie sobie 'wezwania na szkolenia wojskowe 2014' i tam jeden z pierwszych linków to WKU Szczecińskie. Wszystko jest wyjaśnione.

Gościu dziś ----> Bo tak to jest jak ktoś jest niedoinformowany to "skrzeczy" najgłośniej ;) Ja tam nie zamierzam nikogo przekonywać na siłę.

"Ćwiczenia wojskowe dla żołnierzy rezerwy mogą trwać od jednego do dziewięćdziesięciu dni" ściema

Gość gość
Matka wie ze cpiesz? Mam meza, 3 braci. Jestem z okolic Przemysla.. nikt nie dostal zadnych wezwan... znajomi tez nie... wiec gdzie na wschodzie kolo ukrainy ten pobor?

Gość gość
wejdź i poczytaj. To nie jest ściema. Mój szwagier jest wojskowym i mówi, że to jest jak najbardziej normalne czasem odbębnisz jeden dzień, czasem pójdziesz na komisje i tam podpiszą Ci papier, że jesteś po szkoleniu, a czasem niestety na miesiąc pojedziesz. Toż to jest naturalne.

Gość gość
Nie poszła do szkoły i tak chrzani trzy po trzy.Do szkoły MARSZ!!!!!

Gość gość
juz sie zaczynaja wagary :o