Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1987j

Współżycie w ciąży

Polecane posty

Gość gość1987j

Witajcie. trudno mi tu o tym pisać... a mianowicie chodzi o to, że pierwszą bardzo wyczekiwaną ciązę straciłam właśnie po współżyciu, kochaliśmy się z męzem a za 2 dni dostałam silnego krwawienia i mimo wszelkich starań poroniłam. Niestety lekarz potwierdził że to przez stosunek tak się stało. W czasie drugiej ciąży byłam na podtrzymaniu. Nie współżylismy przez całe 9 m-cy bo bałam się najgorszego. Teraz planuje drugie dziecko i wiem że też będe musiała zaprzestac współżycia. Dla mnie to zrozumiałe ale mój mąż niby to rozumie ale mówi mi że inne kobiety normalnie współzyją a ja nie mogę. Cięzko mi z tym:( Czy któraś z was nie odbywała stosunków w czasie ciąży?

Gość gość
gdy trafiłam do szpitala to pytał mnie o rózne okoliczności czy z czegoś spadłam, czy się przewróciłam a pierwsze pytanie jakie zadał to czy w ciągu ostatnich 3 dni był stosunek. powiedziałam że nic sie nie zdarzyło tylko własnie współzyliśmy i on potwierdził że niestety na początkach ciązy to jest niebezpieczne a najlepiej to wogóle tego zaprzestac

Gość gość156
bo jezeli za przeproszeniem sie ostro kochacie to niestety tak jest a jezeli ludzie uprawiaja tylko seks to nie moze sie nic stac.

Gość gość
WRĘCZ PRZECIWNIE WŁASNIE NIE UPRAWIAMY OSTREGO SEKSU, nie jestesmy tacy narwani, a pozatym kazdy ma swój temperament. Kochamy sie normalnie, jedni lubią tak a inni tak...

Gość gość
Hmm to już wiem, czemu na początku ciąży po mimo braku niepokojących objawów jak plamienia czy silne bóle brzucha, lekarka kazała mi nie współżyć. Jestem w 15 tygodniu ciąży. Współżyłam do tej pory tylko raz, w 10 tygodniu. Na drugi dzień leciuteńko plamiłam. Może przypadek, może nie, ale od tamtej pory mam blokadę psychiczną. Mężowi jest to bardzo trudno zrozumieć.

Gość gość
W czasie ciąży współżyłam i nic takiego nie miało miejsca. Urodziłam śliczne zdrowe dziecko.Syn ważył blisko 5 kg. 37 cm. dł. Co za idiota konował za bzdury opowiada?!

Gość gość
No własnie ... dzieki za słowa zrozumienia :) do goscia powyżej

Gość gość
Miało być 57 cm.wzrostu:D

Gość gość
Wiesz ja tez myslałm że współżycie w ciąży to normalka i nie ma co temu zaprzestawać a jednak się myliłam i teraz mam mega blokadę, bo juz swoje przeszłam...

Gość gość
Doskonale Cie rozumiem ta blokada to naprawdę trudna sprawa. Tym bardziej, że masz takie przykre doświadczenie za sobą. Z logicznego punktu widzenia, kiedy I trymestr już mija, a ciąża rozwija się prawidłowo, to nie powinno być przeciwwskazań, ale psychiki nie oszukasz... My próbujemy z mężem łagodniejszych metod, ale widzę, że mu jest przykro.

Gość gość
My w pierwszej ciazy nie wspolzylismy i poronilam w 2 mcu poprostu sie balismy, w kolejnych ciazach mielismy zakaz wspolzycia ale nas nawet do tego nie ciagnelo bo sie balismy o dziecko zawsze ale i tak tracilam ciaza juz wysoko. U nas ogolnie byly problemy z zajsciem ale udawalo sie zawsze zajsc jak ostatnie wspolzycie mielismy w owulacje a potem juz do konca cyklu nic.

Gość gośćannna
Skoro nie możecie doprowadzać do penetracji to znajdźcie inny sposób wymiany czułości. Metod jest multum. Masaże: Pleców, karku, stóp, ud, biustu czy jego klaty, pośladków. Seks oralny. Wszelkie pocałunki. Przytulanie. Pozycja 69. Taniec. Wspólne kąpiele, smarowanie kremem. Itd itd. Jeśli RAZEM będziecie realizować swoją seksualność w ten sposób, łatwiej będzie przeżyć brak klasycznego seksu. A jeśli wasi faceci nie będą przekonani bo 'nie wkładają' to już ich strata, pokazaliby jacy z nich partnerzy :/. Próbować wszystkiego :). Z optymizmem. Jak upojny może być wieczór w wannie spędzony na wspólnym myciu i masażu, czułych słowach, rozpalaniu się dotykiem? Lub na namiętnym przytulaniu, głaskaniu? Później pozwolić nasmarować swoje piersi olejkiem i zakończyć seksem oralnym? Udane życie seksualne nie musi koniecznie iść w parze z penetracją

Gość gość156
lekarz powinien Ci podac powod tego dlaczego poprzez uprawianie seksu mozesz stracic dziecko, bo widocznie cos jest nie tak . znajomej odklejalo sie lozysko i dlatego nie mogla wspolzyc a co to za lekarze ktorzy stwierdzaja tylko a nie potrafia wytlumaczyc dlaczego..