Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luśka22

wiesiołek czy pomaga zajść w ciąże?

Polecane posty

Gość luśka22

tak jak w temacie

Gość luśka22
jest tam ktoś

Slyszalam ze wiesiolek pomaga uregulowac nieregularne cykle...wiec poniekad pomaga w ciaze zajsc...ale o innych wlasciwosciach wiesiolka nie slyszalam...

Gość gość
wiesiołek absolutnie nie reguluje cykli, ponieważ tu wina leży po stronie hormonów, wiesiołek wpływa na ilość śluzu, ale należy go przyjmować jedynie do owulacji

Gość gość
Ja bralam i nie zaszlam w tym czasie w ciążę. Stosowalam wiele cudownych wspomagaczy ktore byly polecane na forach. Zaszlam po dwoch latach jak porządnie wyluzowalam i przestalam spinac sie ze musze zajsc w ciążę.

Gość gość
Pomaga! Kuzynka zaszła po pół roku starań (dwa ostatnie cykle zażywała wiesiołka). Ja i koleżanka w 1 cyklu - od początku na wiesiołku :)

Gość gość
skoro zaszłaś w 1 cyklu, to skąd wiesz, że to z powodu wiesiołka?

Gość gość
Zwiększa ilość śluzu co jest korzystne dla plemników w przedostawaniu się do macicy. Ja zaszłam za pierwszym razem więc nie wiem czy to na pewno wiesiołek,ale go brałam ;) poza tym baardzo korzystnie wpływa na cerę i włosy ;)

Gość gość
Korzystny dla plemników jest orgazm kobiety - wtedy śluzu jest dużo i ma odpowiednie ph. Wiesiołek cudów nie zdziała, jeśli jest ok ze zdrowiem, to nie zaszkodzi. Ponoć też ślina niszczy plemniki, więc buźki trzymamy z dala i nie nie używamy ;) Masa rzeczy ma wpływ na płodność, nawet to, że nastawiasz się, że teraz chcesz zajść - mój gin mówił, że może być tak, że takie skupienie się na ciąży spowoduje, że podczas owulacji uwalniają się niedojrzałe k.jajowe i z tego powodu są problemy z zajściem. U nas mogło tak być, bo dopóki zakładaliśmy, że się staramy, to nic nie wychodziło, a jak zarzuciliśmy starania, to od razu ciąża:)