Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsza łyżeczka

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym zapytać mamy kiedy Wasze dzieci po raz pierwszy posmakowały pierwszej zupki? Mój synek ma 17 tygodni i zastanawiam się czy już powoli mogę wprowadzać do jego diety nowe pokarmy. Czy gotowe dania w słoiczkach były by odpowiednie czy może lepiej zrobić taką zupkę samemu?

Gość gość
co jest merytorycznego na blogu jakiejś mamuśki to nie wiem. Ale powiem jak było u mnie. Poczekałam, aż syn będzie miał 4 miesiące i wtedy się zabrałam za rozszerzanie diety. Najpierw marchewka, ziemniaki, brokuły, groszek, dynia, pietruszka, szpinak. Pierwszego dnia parę łyżeczek i codziennie coraz więcej. Raz gotowałam sama, a jak czasu nie miałam, to ze słoiczka. Podobno lepiej nie spieszyć się za bardzo z rozszerzaniem diety, bo można bardziej zaszkodzić niż pomóc.

Gość gość
po 4 miesiącu zaczełam wprowadzać nowe pokarmy, kupowałam słoiki z hippa ( marchew, ziemniak, dynia) dawałam w porze obiadowej potem desery w porze kolacyjnej ( jabłka,śliwki,morele). Najpierw pół słoiczka potem całe a po jakimś czasie sama zaczełam mu gotować.