Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

avinione

totalny brak apetytu po infarix hexa u córki

Polecane posty

Czy któras z was tez to przechodzila?corka przed szczepieniem jadla super,normalnie przybierała na wadze,wszystko okej a od tygodnia latam za nią z cyckiem czy butla z odciągniętym mlekiem i mogla by tak z 5 6 godzin nie jesc wcale a później tez jak sie dossie to 5 minut i tyle.w nocy je trochę wiecej ale tez bez szalu.zaczynam Sie martwic.szczepienie bylo dokładnie tydzien temu,pierwsza dawka,trochę opozniona bo czekaliśmy na opinie neurologa. Mialyscie tak po tej szczepionce?

Gość gość
To, że szczepionka była opóźniona to nic, a nawet lepiej. Moje dziecko było po niej bardzo słabe i senne, ale apetyt od następnego dnia był już ok. Może ten brak apetytu powiązany jest z osłabieniem? Może być tak, że jest jakiś inny problem po szczepieniu, który właśnie objawia się spadkiem apetytu. Tydzień to długo. Myślę, że powinnaś zgłosić pediatrze silny spadek apetytu bezpośrednio po szczepionce, poprosić o skierowanie na badanie krwi i dopilnować, aby odnotowała, że taka była u Twojego dziecka reakcja po szczepieniu. To może być istotna informacja przy dalszych szczepieniach.

Gość gość
Tak, trochę mniej zaczął jeść, ale to wynikało raczej z zaburzenia "harmonogramu" dnia :) Później ja przerażona tym, że nie je w dzień zaczęłam korzystać z łaknienia przez sen, dokarmiałam w nocy i tym samym... mniej jadł w dzień. Wszystko później wróciło do normy, bo nie była to kwestia samego szczepienia, tylko zamieszania w planie dnia po nim :) Ale i tak miej lepiej gwiazdę na oku, bo wiadomo, że mama musi być zawsze czujna! I oczywiście zgłosiłabym to pediatrze zaufanemu, może coś zleci tak jak napisała pani wyżej.