Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy pies rasy chihuahua powinien tak dziwnie wygladac?

Polecane posty

Gość gość

zastanawiam sie nad kupnem chihuahua. Koleżanka koleżanki ma na sprzedaż, dość tanio z rodowodem. Jednak mi wydaje się że pieski wyglądają dość dziwnie (uszy zwlaszcza). Nie potrafie tez sobie wyobrazic jak takie umaszenie bedzie wygladalo jak dorosnie? teraz mają 8 tyg. Moze jest tu ktos z doswiadczeniem? http://img35.olx.pl/images_tablicapl/170235911_2_644x461_chihuahua-szczenieta-dodaj-zdjecia_rev004.jpg http://img23.olx.pl/images_tablicapl/171424555_2_644x461_chihuahua-suczki-dlugowlose-dodaj-zdjecia_rev004.jpg

Gość gość
nie. to mieszaniec.

Gość gość
jesteś pewien? ma rodowód fci...

Gość gość
Kupa a nie FCI.

Gość gość
normalne są w miarę, umaszczenie wilcze. jeśli hodowla zrzeszona zkwp to masz gwarancję w postaci rodowodu na ich pochodzenie.

Gość gość
wstaw ogłoszenie zamiast samych zdjęć

Gość gość
dzieki ale nie o to pytałam ;) czy ktoś moze mi odpowiedziec jak takie pieski beda wygladac jako dorosłe. Nie wyglada mi to jak chihuahua :/

niby jest w jednym ogłoszeniu napisane, że z rodowodem, rodowód się dostaje po kupieniu pieska, więc to łatwo sprawdzić...faktycznie chihuahua mają chyba bardziej duże uszy, no i ich cena, wbrew temu co ktoś napisał cena za pieska 1000złotych to nie jest dużo, mnie jeden piesek ale innej rasy kosztował 1500 a drugi 2300, więc 1000złtych to raczej nie jest piesek wystawowy. sądzę, że ceny tej rasy są wyższe...

Gość gość
nie chcę go na wystawy. Po prostu chciałam małego pieska. A z legalnej hodowli zeby nie było niespodzianek zdrowotnych. Po prostu martwi mnie ten dziwny wyglad i jestem ciekawa "co z tego wyrośnie" ;)

zazwyczaj jeśli są pieski tzw. domisie z hodowli profesjonalnej ale nie wystawowe jest napisane...piesek do kochania, albo właśnie domiś, tu nic takiego nie ma więc sądzę, że to mieszaniec...ale głowy sobie uciąć nie dam bo tej rasy nie mam. jest tam nazwa hodowli możesz wrzucić w google może mają jakąś stronę i można sprawdzić, ale zobaczyć czy faktycznie są w wykazie związku kynologicznego...

Gość gość
Ale ona pisze o zkwpl a nie zkwp... Pomylilaby się dwa razy czy sciemnia?