Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

syn ma 10 m i nie wstaje mam sie martwic? kazdy tylko pyta czy wstaje itp

Polecane posty

Gość gość

I zdziwienie ze nie..czy to normalne...?? Fakt nie chce spac w lozeczku ani w nim siedziec..wiec moze dlatego..wstaje na kolankach przy kanapie czy szafce..jak chce go postawic robi szpagat;) i nogi do siadania..czasem zdarzy sie ze sa sztywne ale rzadko...sztywny jest jak sie rozplacze i zdenerwuje....wczoraj byla kolezanka u mnie jej corka 5 m i prawie sama stoi no fakt ona ja przytrzymala ale nozki sztywne...i zdziwiona ze moj syn nie stoi...

Gość gość
Moja corka ma 11 miesiecy i rowniez nie stoi na nozkach, nie podciaga sie do wstawania. Dopiero co nauczyla sie samodzielnie siadac. Nadal nie raczkuje, chociaz przyjmuje pozycje czworacza . Czy sie matrwie? Nie, w koncu kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. Zapytania i komentarze osob postronnych nt rozwoju swojego dziecka zaczelam ignorowac. I Tobie autorko tez radze, w przeciwnym razie mozna dostac na glowe I nie potrzebnie latac po lekarzach :) Dziecko powinno zaczac chodzic do ukonczenia 18 miesiaca zycia - i tego sie trzymajmy.:) Pozdrawiam