Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obiadowa

znacie przepis na prosty, pyszny obiad? :)

Polecane posty

Gość obiadowa

Podzielcie się ;)

Gość gość
pieczona karkówka kupuję w plastrach, podsmażam na margarynie aż zbrązowieje, potem zalewam wodą i podduszam, dodaję pokrojoną cebulkę, majeranek a na koniec sos do pieczeni np. winary do tego pasują ziemniaczki i buraczki np. surówka mniam

Gość gość
spaghetti

Gość obiadowa
Odpada przez sos w proszki do pieczeni, są obrzydliwe. Ale dzięki :)

Ja znam! Kurczak, w sosie z sera pleśniowego, z penne i brokułami! :D jak chcesz podam szczegóły ;)

Gość obiadowa
Spaghetti robiłam niedawno. :)

a spaghetti bolognese można zrobić równie pyszne i nie z proszku :P tylko, że sos musi się gotować trzy godziny :D

Gość obiadowy
Panszalony pewnie, że chce, brzmi ciekawie! ;) uwielbiam brokuły ;)

Gość gość
a poco sos z torebki ..karkowke jak podbiekasz na tłuszczu z jednej i drugiej strony mocno posypujac paryka słodka , i przyprawami tez pozniej dolewasz wody aby karkowka doszłą 10 do 15 min gotowac i sos samsie zrobi zageszczam smietana z maka sos palce lizac

Gość gość
zalezy co dla kogo jest pyszne:)dla mnie moze byc kaszanka podsmazona z cebulka,ziemniaczki pieczone i ogorek kiszony i tez pysznie:)

Gość obiadowa
No właśnie nie rozumiem używania sosów pieczeniowych z torebek ;P dlatego nie spodobał mi się tamten przepis ;P

makaron penne- ilość w zależności od uznania :D pierś z kurczaka- to też zależy od ciebie :D (ja robię z dwóch, bo lubię zjeść jeszcze później) musisz ją pokroić, i wrzucić na patelnię- doprawiam tylko solą i pieprzem. Potrzebujesz kartonika słodkiej śmietany - 30% zwykła standardowa lub Crème fraîche- jeśli wolisz :D Wlewasz do garnka szklankę wody- czekasz aż zawrze, potem wlewasz śmietanę- półtorej szklanki :D zmniejszasz ogień, dorzucasz ser pokrojony w kostkę, jakieś 200 gram takiego z niebieską pleśnią :D albo 100 z pleśnią i 100 jakiegos zwykłego topionego sera :D (kup jeszcze jeden na wszelki wielki, gdyb jednak okazało się zbyt rzadkie) czekasz aż się rozpuści, w tym samym czasie gotują się brokuły, kiedy będą prawie gotowe, odlewasz wodę i dorzucasz do kurczaka :) to się będzie robić :D i jak ser się rozpuści, poczekaj jeszcze z 5 minut - potem wlej go do kurczaka i mieszaj niech chwilę razem posiedzą i możesz spozywać! :D Jeszcze odnośnie proporcji.. Spróbuj wyczuć co i jak c***asuje :D w razie pytań jestem :D robi się max 30 minut :)

Gość obiadowa
Dzięki, dzięki. Idę na zakupy ;)

Gość gość
ja uwielbiam kurczaka w curry, sosie sojowym jasnym z ryżem i warzywami - ale mimio że mam juz kilkanaście różnych miezanek curry i sosów sojowych to nie mogę wyczarować podobnego smaku z bar****ińśkiego ;/

Gość currrrry
no mam kilkanaście gotowych mieszanek, które bardzo trudno dostać ale to nadal nie jest to czego szukam - wydaje mi się że potrzebuje dobrej jakości sosu ostrygowego i bardziej ostrego curry ale bez dodatku trawy cytrynowej a tą trawę wszędzie pchają jak u nas czosnek ;/