Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wojna o lodówkę i jedzenie! Z przyjaciółką!

Polecane posty

Gość gość

Kilka miesięcy temu przyjaciółka poprosiła mnie o przysługę, aby mogła ze mną zamieszkać. Zgodziłam się bo wiedziałam, że ma trudną sytuację życiową. WIększosć spraw jest ok - nie wchodzimy sobie w drogę, do rachunków dorzuca się po równo itd. Problemem jest zaopatrzenie lodówki i jedzenie. Ogólnie zasada jest taka, że kazda z nas żyję na swoim garnuszku ale w praktyce wygląda to tak, że ona nie robi zakupów DO DOMU WCALE - ZAZNACZAM WCALE!!! ale za to z lubością wyjada wszystko to co kupie ja sobie. Niejednokrotnie zwracałam jej uwagę, żeby przynajmiej jakieś przekąski czy coś sobie kupiła skoro nie chce sama gotować a nie że obżera mnie ale nie dotarło. Ona właściwie problemu nie widzi i nie wie o co mi chodzi, twierdzi, że jeśli sobie "troszkę" skubnie ode mnie to nic się nie stanie. Przykład tego "troszkę"? Wczoraj wróciłam do domu późno i nie było mnie cały dzień w domu. Ona zjadła - opakowanie pierogów, 1/2 fileta z kurczaka z warzywami, paczkę ciastek, chipsy i 2 banany. Podczas gdy mnie nie ma a ona jest w domu potrafi wyczyścic całą lodówkę i wszystkie moje szafki z WSZYSTKIEGO jedzenia. Ma pieniądze więc to nie kwestia tego , ze nie ma za co kupić jedzenia, to bardziej lenistwo i skąpstwo. Znamy się od lat, szkoda mi niszczyć tej przyjaźni ale tak najzwyczajniej nie stać mnie by żywić drugą osobę a ona wyprowadzić się do nowego roku nie ma gdzie..

Gość gość
z takimi beszczelnymi typami trzeba beszczelnie postepowac,albo zaznacz,ze zaczniesz zamykac lodowke na klodke,albo nie kupuj nic,rob zakupy na bierzaco,zeby nie lezalo w lodowce.

Gość gość
Wystaw jej rachunek