Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzena22i2

Zwolnienie z pracy u lekarza rodzinnego. POMOCY.

Polecane posty

Gość marzena22i2

Wczoraj już źle się czułam ale dziś jest już masakra. Właśnie mierzyłam gorączkę i mam 38,7. Do tego ciągle leci mi z nosa. Wcześniej bolało mnie gardło a teraz zaczął się kaszel. Nie nadaję się aby jutro iść do pracy. Pojadę rano do lekarza. Na pewno da receptę, kupię leki ale chcę też zwolnienie z pracy. No i tu moje pytanie : Co jest potrzebne aby to zwolnienie mogli mi napisać ??? Nigdy nie byłam na zwolnieniu lekarskim, z resztą mam dopiero 22 lata. Słyszałam coś o (er mułkach - nawet nie wiem jak to się pisze ), o jakimś chyba NIP-ie firmy czy coś. Wiem, że kiedyś ktoś z mojej firmy poszedł na zwolnienie i musiał coś załatwiać bo lekarz nie chciał wypisać mu zwolnienia bez czegoś tam. Jest ktoś na bieżąco zorientowany ? Bardzo proszę o pomoc i przepraszam za literówki jeśli zrobiłam ale aż głowa mi pulsuje z tego osłabienia :(

Gość marzena22i2
up :(

Książeczka zdrowia z pieczątką zakładu pracy, jego NIPem, adresem i Twój NIP.

Gość marzena22i2
książeczka zdrowia ???

Gość gość
tak potrzebny jest NIP zakladu pracy do zwolnienia lekarskiego. zobacz na umowie, moze jest na pieczątce firmy

Gość marzena22i2
a ten NIP to wystarczy pamiętać czy jakiś dokument potwierdzający ten nr NIP też trzeba pokazać np : umowa ?

Gość gość
spisz sie na byle karteczce, nic nie trzeba udowadniac