Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olga136

nieproszeni goście

Polecane posty

Gość olga136

Wkurzyłam się dzisiaj. Zaprosiłam kilkoro znajomy do siebie na weekend. Dzisiaj potwierdzałam spotkanie a jedni ze znajomy poinformowali mnie że przyjdą do mnie ze swoimi znajomymi. Zatkało mnie normalnie. Nie dośc że ci ich zanjomi nigdy wcześniej u nas nie byli to jeszcze za nimi specjalnie nie przepadam. Zaplanowałam niewielką imprezę na 6 osób i nie mam zamiaru rozkładać stołu a chyba będe zmuszona bo nie zmieszczą się przy nierozłożonym. Poza tym będę musiała naszykowac więcej jedzenia itp. Jestem wściekłą jak można zapraszać swoich znajomych do kogoś do domu. Mieliscie kiedys tak a może nie mam racji i tak się w dzisiejszych czasach robi??

Gość gość
Powiedz im ze zapraszasz ich,bez osob tpwarzyszonsych

Gość gość
dziwnych masz znajomych. ja bym im powiedziała że nie mam miejsca, ochjoty itd( cokolwiek) i zapraszam tylko tych jednych znajomych. Badz ASERTYWNA i nie daj sobie obcym wchodzic ci na głowę!!!! A na przyszłosc radze ci się zastanowic nad sensem posiadania takich znajomych

Gość olga136
Następnym razem jak mnie oni zaproszą pójdę do nich ze swoimi znajomymi.

Gość gość
Teraz to żałuję że ich zaprosiłam. Rzadko się z nimi widujemy i pomyslałam że wypadało by mi ich zaprosić. A tak apropo asertywności owszem jestem asertywna ale normalnie tak mnie zaskoczyli że oniemiałam z wrażenia. A teraz to już za późno żeby dzwonić i mówić im że to nie jest dobry pomysł.

Gość olga136
* apropos miało być

Gość gość
wpierw powinni zapytać Ciebie czy mogliby ewentualnie przyjść ze swoimi znajomymi a nie ładować się komuś z dodatkowymi dwoma gębami do nakarmienia :O co za brak kultury ! ja bym im powiedziała wprost,że powinni się najpierw zapytać mnie i ze mną ustalić ,w końcu to mój dom moje wydatki na przyjęcie !

Gość olga136
Też mi się wydaje że to brak taktu z ich strony, jestem mega wkurzona. Myśle teraz jak im delikatnie a zarazem dosadnie dać na imprezie do zrozumienia że nie był to dobry pomysł z ich strony. Tak sobie myslę że nie będę rozkładał tego stołu tylko posadzę ich po tych węższych stronach stołu po 2 osoby a niech się cisną skoro przyszli nieproszeni

Gość gość
Ludzie nie przestają mnie zadziwiać. Co cię wstrzymało od powiedzenia "słuchajcie, sorry, ale ja zapraszam tylko WAS?" co z tobą nie tak, że nie potrafisz się odezwać tylko jojczysz?

Gość gość
ojej. możesz nawet dzień przed impreza odwołać zaproszenie dla tej pary i już. A jak wszyscy sie znają, to nawet nie szkodzi. Sorry, ja nie zapraszam osób , których nie znam, do siebie, tym bardziej, że to Twoi znajomi ROZPORZĄDZAJĄ Twoim mieszkaniem.

Gość gość
A teraz to już za późno żeby dzwonić i mówić im że to nie jest dobry pomysł. - DLACZEGO NIE??? To oni zachowali sie nietaktownie, ZROZUM TO

Gość gość
A ja uwazam że to normalne w dzisiejszych czasach i czasem chodzę z moimi znajomymi do ich znajomych. Po prostu dzwonią i mówią że wpadną ze mną , przecież jedna para wiecej nic nikomu nie zaszkodzi.

Gość gość
To, że nie masz krzty taktu to jedno, ale chwalić się buractwem?