Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

murzyn w I klasie.

Polecane posty

Gość gość

jak rozmawiac z dzieckiem by pod wplywem kolegow nie dyskryminowal kolegi?

on się wział z adopcji z Afryki (dwoje białych rodziców) czy z otyłej matki Polki, która nie miała szansy na Polaka? :O

Gość gość
Boże! dziecko ma 7 lat. jak może być niedobre?

Gość gość
ojcem dziecka jest Polak z urodzenia ale czarnoskóry. matka Polka biała.

Gość gość
Musisz mu tłumaczyć ze ludzie maja różny kolor skóry tak jak kolor włosów, ze to naturalne i nikt mądry się z tego nie śmieje. Dzieci z natury są dobre, mój maly czasem na placu zabaw bawi sie z takim słodkim murzynkiem i kompletnie nie widzi różnicy, dla niego to dziecko jak każde inne - to my dorośli zaszczepiamy w dzieciach późniejsze uprzedzenia

Gość gość
no właśnie mu tłumaczę, że on jest takim samym człowiekiem tylko ma inny kolor skóry. mówię mu również, że on czuje się źle, gdy dzieci mu dokuczają i że mój syn też czułby się źle gdyby wyjechał do Afryki, gdzie tylko on jeden byłby biały. ale koledzy niestety wywierają presję na niego. to wina rodziców. ale wychowawczyni też chyba powinna porozmawiać z uczniami i ich rodzicami?

dzieci nie są z natury dobre, to najpodlejsze istoty na świecie, gadziny jak krokodyle a może i gorsze, bo nie da się ich przerobić na buty :O skoro ojciec jest 100% Polakiem to powiedz synkowi,że jak będze zły dla kolegi to mu zabierzesz kieszonkowe, a poza tym mam nadzieję,że ten Murzynek chodzi do Kościoła

Gość gość
Tylko najpierw trzeba jej to zgłosić, moze ten chłopczyk się nie skarży i wychowawczyni nie wie o problemie? Dzieci są brutalne a takze nie chca się wyróżniać, wiec ciężko będzie przekonać syna do wylamania się poza grupę...

Gość gość
jak wkoło pełno takich jak ta żmija powyżej to jak ten świat i ludzie na nim mają być dobrzy i kulturalni :O człowieczeństwo upada wraz z nastaniem śmierdzącej zgnilizną demokracji która rozkłada mozgi ludziom na papke :O

Gość gość
Pitopanterka to chyba nie Twoja sprawa jakiego pochodzenia i wiary jest chłopiec

Gość gość
na następnej wywiadówce zapoznam się bliżej z jego tatą, może mój syn będzie miał czarną siostrzyczkę, to się nauczy tolerancji

Gość gość
Co za głupota . Czego wy swoje dzieci uczycie ? Są biali , czarni , żółci są mali i wielcy , dobrzy i źli . Jesli dzieci tego nie wiedza w wieku 7 lat sorry . Jezdzicie po świecie i oczekujecie szacunku , ale od małego tego nie uczycie . Pózniej krzyczy Polska dla białych etz . Wstyd

Gość gość
Dokladnie, chcieliby żeby w każdym kraju traktowali ich na równi, dawali super pracę ale u siebie zero szacunku do drugiego człowieka, brzydzę się takimi "ludźmi"...

Gość gość
Problem w tym że jak dzieci wychodzą z piaskownicy i zaczynają naukę w szkole to z dnia na dzień przestają być takie dobre. Niestety ciemnoskóry kolega będzie miał przegwizdane, bo starsze klasy będą się nad nim pastwić, a młodsze dzieciaki szybko podłapią. Ucz twardo i cierpliwie tolerancji, ale efekty mogą być różne. Mój starszy syn pomimo lat kładzenia łopatą w głowę jest rasistą bo taki chce być, młodszy nie ma problemu z tolerancją innych ras.

Gość gość
ja p*****le...co za podle gnidy.. ja chce kiedys zaadoptowac z mezem malego dzieciaka z Afryki albo Azji i gdy ktos sprobuje go skrzywdzic to lby pourywam. nietolerancyjne, zawszone polaczki. same sa paskudne, wiekszosc z zanikiem kory mozgowej, zapijaczone a szydza z innych ludzi - z niepelnosprawnych, otylych, kolorowych itp...

Gość gość
Do gościa planującego adopcję międzykontynentalną. A dlaczego chcecie wyrwać jakieś dziecko z jego naturalnego środowiska. Czy zaspokojenie waszych chorych ambicji ma większą wartość niż tożsamość kulturowa dziecka? Świat dziecka, to nie tylko rodzice, jesteśmy istotami społecznymi i czy tego chcemy, czy nie kształtuje nas środowisko. Adoptowane dziecko z innej kontynentu, nie ma swojego miejsca na świecie, wszędzie jest obce. Chcesz adoptować murzynka? Proszę bardzo jedź do Afryki i żyj ty jako obca, naznaczona innością. Dlaczego to dziecko z powodu twojego widzimisie, ma przeżywać kryzys tożsamości w wieku dorastania, jakby sam w sobie ten okres nie był trudny dla nastolatka. P********a egoistka.