Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zle wyniki krwi u dziecka martwie sie

Polecane posty

Gość gość
crp jest w normie czy nie?

Gość gość
norma to 0-5

Gość gość
ok, czyli macie wirusa czerwone krwinki się ładnie trzymają mimo obniżonych parametrów żelaza wbc za parę tygodni wróci do normy, leukocytoza nie jest duża

Gość gość
ale np. w rozmazie recznym limfocyty duyzo ponad norme oraz GRANUlocyty tez ponad norme napisze jak u corki Lym- 71% ( 50% norma) mono1% (2-7% norma) Granuclocyty 28% ( 40-60%)

Gość gość
moja droga limfocyty są ponad norme, bo to wirus, stąd leukocytoza granulocyty tym samym za małe, bo liczymy do 100%, do 6 roku życia powinien nastąpić przełom granulocytarny, tj, powinna być w morfologii zdrowego dziecka przewaga granulo nad limfo, ale jeśli wkarada się wirus to automatycznie wzrasta poziom limfocytów monocyty jak monocyty, dobrze, ze nie ponad normę jeśli nic więcej tam nie ma, to nawet nie wiem czy to mononukleoza poza tym crp w wirusach nie wzrasta

Gość gość
czyli prawdopodobnie zwykly wirus? stad te wyniki i powiekszony wezel chlonny? dostalam skierowanie na EBV. mieszkam w malym miescie badanie robia ale niestety materialwoza do innego miasta 50 km. 2 razy w tyg. czyli dopierowe wtorek zabiora material do badania a wynikw piatek dopiero. i czy jechac z corka- pociagiem bo samochod nam padl i jest w naprawie.

Gość gość
wiesz trudno powiedzieć czy zwykły wirus, być może objawy są niespecyficzne, zarówno w morfologii jak i u córki bezpośrednio a może i mono, nie wiem węzeł mógł się powiększyć pod wpływem kolejnej infekcji, nie dał rady już i tyle, ale nie ja będę wyrokować

Gość gość
a jak z badaniem jechac czy zrobic na miesjacu ipoczekacdo piatku na wynik?

Gość gość
a jak chcesz, jak nie wytrzymasz to zrób szybko

Gość gość
bo mam jeszcze inny pomysl. bo moge zrobic na miejscu aby corki nie ciagnac pociagienm. ale wyniki odbierzemy osobiscie- tzn. tesciowa by odebrala bo tam pracuje w miescie.

Gość gość
zrób tak jak c***asuje

Gość gość
corka od piatku bierze zinnat. sprawdzam wezel chlonny i czuc jakby sie zmniejszal. czy to dobrze? wczesniej miala mocno wystajaca gule zaraz pod prawym uchem a teraz prawie jej nie widac.

Gość gość
ale teraz na wieczor doszedl katar oraz stan podgoraczkowy.

Gość gość
Robiłaś to badanie?

Gość gość
autorko, no i co?