Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość_autorka

Rozstępy po ciąży

Polecane posty

Gość gość_autorka

Dziewczyny pocieszcie mnie;( Jetem po dwóch ciążach. Po pierwszej miałam minimalne rozstępy w dole brzucha, ale po drugiej ciąży zrobiło się ich dużo więcej , wokół pępka i trochę z boku, zupełnie jakbym miała posiatkowany brzuch. Mam wrażenie, że tylko ja mam takiego pecha:( W ciąży nawet nie mogłam się niczym posmarować, bo od 7 miesiąca miałam alergiczne zapalenie skóry:( teraz zresztą też niczego nie mogę używać, bo od razu mam wysypkę:( Czuję się paskudna i wydaje mi się, że tylko ja jedna mam te rozstępy a wszystkie kobiety jakie widzę mają ładne brzuszki wg mnie. Jestem 3 miesiące po porodzie. O tłuszczyku nawet nie wspomnę, bo została mi taka wstrętna opona (całe życie zresztą ją mam:()

Gość gość
przyzwyczaisz się. ja też przeżywałam, rozstępów mam dużo, na brzuchu, udach, pośladkach, piersiach i największe na "boczkach". teraz nie zwracam na nie uwagi, próbowałam je zmniejszyć kremami, masażami, bańkami chińskimi i dałam sobie spokój

Gość gość
Rozstępów wprawdzie nie mam, ale tę oponkę, o której mówisz - owszem. Pogodziłam się z nią - byłam w ciąży to teraz mam oponkę. Za jakiś miesiąc zacznę coś z nią robić. Jak się uda, to super, a jak nie, to trudno. Niestety autorko, nie ma innej rady jak tylko zaakceptować i pogodzić się z tym, że ciąża zmienia ciało kobiety. Nie wszystkie zmiany są odwracalne. Tak po prostu jest i tyle. Odpowiednie nastawienie dużo daje, bo ja o tej mojej oponce w ogóle nie myślę. I jakoś w niczym mi ona nie przeszkadza. Mężowi najwyraźniej też nie.

Gość gość
Tez mam rozstepy ale mnie przeszkadzaja na posladkach. Straszny mam kompleks. Wstydze sie ich podczas seksu :( wiem ze nigdy sie ich nie pozbede :(

Gość gość
musisz to zaakceptowac, taka jest kolej rzeczy, mamy pecha ze nas to dopada ale to nic strasznego http://www.plotek.pl/plotek/1,78649,11466585,Upss____Halle_Berry_ma_rozstepy_.html nawet gwiazdy maja rozstepy, widocznie nie ma zlotego srodka

Gość gość
Rozstępy -trudno bo zazwyczaj nie ma się na to wpływu,ale opony macie na własne życzenie.I nawet mi nie odpisujcie bo nie chce mi się czytać waszych kłamstw,że w ciąży jadłyście w takich samych ilościach jak przed .Aha...na pewno :O

Gość gość
rozstępy na ciele które masz po ciąży pięknie usuniesz w gabinecie dermatologicznym http://www.doktorafrykanska.pl/. Ja tam chodziłam aby zlikwidować rozstępy metodą fal radiowych i to pomogło. Teraz moje ciało jest piękne, wygląda młodziej i na szczęście pozbyłam się obrzydliwych fałd cellulitu i popękanych rozstępów. Jeśli chcesz się pozbyć zmartwień to jedź do tego gabinetu.

Gość gość
ja mam na boczkach, udahc****ersiach i z ciaza od razu pojawil mi sie celulit, ktorego nie widywalam wczesniej. Nie jestem kobieta, ktora wychodzi codziennie z makijazem, smaruje sie 10ma kremami codziennie po kapieli na rozstepy, czy cwiczy yoge przed porodem... bycze sie, mam 10,5kg w zanadzu a juz blizej niz dalej, 6 tyg do porodu, urodze to zaczne skakac, pompki robic, biegac i wracac do poprzedniej figury:-) nie ma sie co przejmowac, zaakceptuj sie bo ludzie nie widza polowy pod ubraniami,czego Ty sie doszukujesz albo wpatrujesz codziennie:-) nie wpedzaj sie w kompleksy bez potrzeby, kto Cie ma kochac - bedzie chocbys miala na czole!