Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CC u ktorej nie zadzialalo ZZO

Polecane posty

Gość gość

czytalam ze ZZO przy CC moze nie zadzalac i wtedy kobieta wszystko czuje, podobno bol niesamowity. Czy ktoras miala takie przykre doswiadczenia. Mam miec cc i strasznie sie boje ze zniczulenie nie zadziala:(

Gość gość
Ja tak mialam, niestety. Anastezjolog od razu Cie usypia, nie kontynuuja na zywca. Jak tylko powiesz ze boli to Cie uspia. U mnie tak bylo.

Gość gość
ja mialam tak przy drugiej cc. stazystka anestezjolog tak mi sie wbila ze nie zadzialalo i jeszcze mi wmawiala ze jak wszystko czuje to tak ma byc bo niby czuje ze mi cos robia ale nie bede czula bolu. ja wiedzialam ze cos jest nie tak bo wczesniej mialam cc i wiedzialam na czym to polega. mimo to zaczeli ciac. jak sie wydarlam ze czuje i szczypie strasznie to mnie uspili. zla bylam bo tak na prawde nie bylam przy pirodzie syna. obudzilam sie dopiero po wszystkim a jeszcze dlugo we lbie mi sie krecilo.

Gość gość
Doklanie, budzisz sie po kilku godzinach, I nie masz od razu kontaktu z maluszkiem.

Gość gość
U mnie nie zadziałało, bo podobno zbytnio się zdenerwowała, ale ja myślę, że za krótko czekali, bo cc było na cito i szybko chcieli mnie pociąć. Nikt mi niczego nie nacinał, tylko pytano czy czuję nogi, a ja że tak i na dowód machnęłam jedną. Wtedy mnie uśpili, bo już nie mogli dłużej czekać. Ja cc wspominam bardzo dobrze. Małego widziałam na drugi dzień, ale nie mogłam go i tak wziąć, bo był na intensywnej jeszcze dwa tygodnie potem.

Gość gość
masakra, strasznie sie boje ze i u mnie nie zadziala, nie wyobrazam sobie nawet jak silny musi to byc bol:(

Gość gość
U mnie to samo bylo :/ nie dzialalo znieczulenie w 100% , zaczelam krzyczec, ale nie uspali mnie :/ jak wyciagneli dziecko to wredy nog nie czulam. Nie wiem czemu nie dali mi narkozy :( .. Za 6 tygodni mam druga cc i wymiotowac mi sie chce gdy o tym mysle, bede pewnie panikowac

Gość gość
mialam cc 4 tyg temu, znieczulenie nie zadzialalo, ale ja zaczelam krzyczec,ze czuje a oni do mnie,ze to normalne,ze sie cos tam czuje a ja do nich,ze mnie boli. wkuli mi sie jeszcze raz w kregoslup i wtedy znieczulenie juz zadzialalo, nic nie czulam a nogi mialam zdretwiale nawet 7 godz.po cc ledwo na wstawalam. Jesli bedziecie czuly cos to odrazu mowcie, to was odrazu znieczula jeszcze raz.

Gość gość
Ja miałam znieczulenie ogólne i chcę zdementować to co ktoś wyżej napisał. Mnie obudzili zaraz po operacji jeszcze na sali operacyjnej. Przewieźli mnie na normalną salę od razu i za moment przynieśli nagiego syna, który leżał na mojej nagiej klatce piersiowej przez dwie godziny.

Gość gość
U mni nie zadzialalo wszystko czułam potwornie bolało jak wyciągali dziecko :( strasznie sie darlam ale jakoś nikt nie uspil mnie .. jak sobie przypomnę to mi słabo sie robi :( jakby flaki na żywca wyciągali

U mni nie zadzialalo wszystko czułam potwornie bolało jak wyciągali dziecko smutas.gif strasznie sie darlam ale jakoś nikt nie uspil mnie .. jak sobie przypomnę to mi słabo sie robi smutas.gif jakby flaki na żywca wyciągali x x x nie opowiadaj bajek bo później jedna z druga będą sie nakręcać.

Gość gość
U mojej koleżankI nie zadziałało,gdy zaczęli ją ciąć znieczulenie "czuła" dopierow stopach.

A tak w ogóle to po co sie nakręcać autorko?jak będziesz sobie wmawiać ze nie zadziala i denerwować sie to pewnie tak będzie ja podeszlam na luzie,nie czytalam p*****l na necie i było wszystko super. wiesz jak niektórzy potrafia bajki wypisywać anonimowo?jakoś nie wierze zeby kogoś na żywca kroili...jak nie zadziała to usypiają od razu przecież.

ja miałam podpajęczynówkowe, czy jakoś tak, i też nie zadziałało, czułam jak zaczęli ciąć, powiedziałam od razu i natychmiast dostałam jakieś prochy po których straciłam częściowo świadomość, odzyskałam ją jak mnie zszywali :) Za chwilę wylądowałam na sali, a mąż przywiózł córkę.

Gość gość
u mnie cc było na szybko,nagła utrata pulsu Małego i zapadałam powoli w śpiączkę. W trakcie znieczulenie trochę działało troche nie, to takie dziwne uczucie - jakby mrowienie, jak wydarłam się że wszystko czuję ( czyt. wyjmowanie dziecka, nie samo cięcie ) dali mi głupiego jasia i normalnie myśleć nie byłam w stanie, myślę że inna sprawa jak CC jest ustalone, nie nakręcaj się, z perspektywy czasu nie nazwałabym tego bólem - ale nieprzyjemnym uczuciem, coś jak cytologia x 10, nie boli ale nieprzyjemne wrażenie

Nikt Cię autorko na żywca ciąć nie będzie. Ja całe szczęście nie słyszałam o takich przypadkach.Ale jak coś będzie nie tak to dostaniesz inne znieczulenie.

Gość gość
"wkuli mi sie jeszcze raz w kregoslup i wtedy znieczulenie juz zadzialalo, nic nie czulam a nogi mialam zdretwiale nawet 7 godz.po cc ledwo na wstawalam." Jakie wstawanie 7 godzin po zzo? Miałam zzo 2 razy -Przeciez to nie wolno nawet głowy podnosić. Same bajkopisarki tutaj.

Ale pewnie to zależy od zasad panujących w danym szpitalu oraz od stanu zdrowia pacjentki. Ja miałam znieczulenie ZZO podany o 7 rano a pozwolili mi wstać dopiero dnia następnego po godzinie 12. Ze mną leżały jeszcze dwie inne kobiety. Jedna miała zzo w tym samym dniu co ja,tylko że po południu i kazali jej wstawać o tej samej godzinie co mi. Druga miała znieczulenie ogólne i już po 6 godzinach kazali jej wstawać.

Gość gość
Autorko ciesz się, że będziesz miała cc bo poród naturalny to dopiero ból. Wiem bo rodziłam i tak i tak..CC to pikuś.