Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile czasu zajęło Wam nauczenie sie angielskiego

Polecane posty

Gość gość

Na dobry poziom i od jakiego poziomu zaczynaliscie ?

Gość gość
\????????

Gość gość
Zaczełam jak rodzice mnie "ściągnęli" do siebie,poszłam do szkoły w UK jak miałam 11 lat.Dzis mam 21 i mówie płynnie,bez problemu po angielsku jak i po polsku.

Gość gość
3 lata bardzo intensywnej nauki od zera żeby dostać się na anglistykę. A potem cale życie się uczysz języka..

Gość gość
a napisz w jaki sposob zaczynalas sie uczyc?? od czego zaczac słowek zwrotow a moze czasow ??

Gość gość
Slowka zwrortyto podstawa sluchanie ogladanie czytanie po angielsku nie mowie o podrecznikach tylko cos co cie interesuje obgramatyce zapomnij sama przyjdzie w miare poznawania jezyka szkoda czasu tylko bo to skomplikowane ja mowie w tym jezeku od 2 lat ibjest dobrze ale dopiero od roku zaczalem intensywnie sie uczyc

Gość gość
Ja podobnie, tez rodzice mnie tu przywiezli, ale jak mialam 16 Teraz mam 25 i mowie plynnie, jestem po studiach magisterskich na jednym z trudniejszych kierunkow wiec zasob slownictwa i pisanie tez chyba jest ok. Mam jednak akcent i zawsze bede miala bo tylko do 15ego roku zycia mozna sie go pozbyc. Siostra np nie ma bo jest mlodsza.

Gość gość
Akcent najlepiej się nabywa jeżeli się uczysz jezyka wlasnie jako mloda osoba.Jednak jak masz np. 17-20 czy tam iles lat tez się da.Juz nie jest tak łatwo i szybko jakby się było dzieckiem,ale da się nauczyć.To jest jak z pływaniem,jesli nauczysz się plywac w wieku 10 lat to w wieku 20 będziesz plywac swobodnie,idealnie.jesli nauczysz się plywac w wieku 17 lat,to w wieku 20 dalej będziesz plywac,ale już nie tak dobrze,ale nie mowie tez ze zle

Gość gość
W polsce nie nauczysz sie jezyka, Tj. mozesz nauczyc sie zasad gramatycznych, oficjalnego slownictwa, ale dopiero jak wyjedziesz za granice, to zaczniesz sie uczyc prawdziwego jezyka. Mozesz znac tysiace slow, skomplikowanych struktur gramatycznych, a pojdziesz np. do orange zalatwic telefon i bedzie ci brakowalo slow na okreslenie tego co chcesz. Dopiero jak uslyszysz od nativow jak oni sie wypowiadaja, to zaczniesz mowic podobnie.

Gość gość
Znam takie co dwa tygodnie sa w Anglii i juz zapomniały polskiego:D Ja jestem piąty rok , ale jestem juz po 40 wiec nie jest mi łatwo. Teraz zaczynam mowić poprawnie i ze zrozumieniem, ale nigdy nie powiem ze mowię płynnie i "fluent Zeby tak znać trzeba sie tu urodzić lub zacząć w bardzo młodym wieku.

Gość gość
Mi zajelo jakies 4 lata zeby plynnie mowic .

Gość gość
00.26. Przede wszystkim myśleć po angielsku. Zadnego układania sobie w głowie zdania po polsku i tłumaczenia. Zwroty, gramatyka, czytanie w tym języku, słuchanie. Wszystkie umiejętności na raz.

Gość gość
13.12. Nie trzeba się tu urodzić, tylko używać języka cały czas. Ja zaczęła w wieku 15, po studiach mówiłam biegle. Obecnie mieszkam w Anglii, nikt mnie nie rozpoznaje jako cudzoziemca. I znam wiele osób na podobnym poziomie.