Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ostatni wieczór przed porodem jak spędziłyście

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, za tydzień mam cc i tak sobie myślę, że fajnie byłoby jakoś uczcić ten ostatni wieczór " przed godz. 0" z partnerem. Pewnie wymyślę jakąś kolację itp...bo cóż innego w tym stanie :) A Wy jak spędziłyście ten czas ? Może jakieś oryginalne pomysły ?

Gość gość
Mój ostatni wieczór to w szpitalu z zalożonym cewnikiem i to juz było wiadome, że rano pojdę pod kroplówkę. Także żadnych rewelacji nie było :p

Gość gość
oglądałam film do 2 w nocy :O rano wylądowałam na porodówce i straaaasznie byłam niewyspana ;P więc u mnie bez polotu ;P Hm.. kolacja to rewelacyjny pomysł :) tym bardziej, że wiesz kiedy nastąpi twój deadline :) gdyby dane mi było jeszcze raz przeżyć ten czas to po prostu spędziłabym ten czas patrząc się w oczy swojemu mężowi, czule dotykając itd itp ;) bo potem przez jakiś miesiąc będziesz miała największy w życiu sprawdzian ze zdolności organizacyjnych i mogę się założyć, że na taką kolację czasu nie starczy ;)

Gość gość
Ja cięcie miałam wczoraj (planowane) i ostatni wieczór spędziłam sama, w szpitalu przeglądając neta w tym kafeterię właśnie ;-) (musiałam stawić sie dzień przed cięciem).

Gość gość
dreptałam aż do 4.00 rano licząc skurcze, bo spać ani leżeć przez nie nie umiałam ;)

Gość gość
Ja jako ze niestety musialam (podkreslam - musialam zostalam do tego doslownie zmuszona) rodzic sn zwracalam cala poprzednia noc a kolejnej nocy dostalam boli. Takze 2 nocki z glowy. Koszmar zazdroszcze Ci.

Gość gość
Ja z nerwow dzien przed cc siedxialam na kiblubiegunka i wymioty,a maz pod drwiami

Gość gość
20:53 - współczuję :(

Wycieczka z mężem do lasu w dzień a wieczorem kolacja przy świecach na balkonie. O 23 poszłam spać, o 24 obudził mnie mega skurcz i się zaczęło :)

Gość gość
U mnie wycieczka odpada, ponieważ brzuch boli mnie przy chodzeniu i poruszam się jak stara kaczka :(

Gość gość
Przed pierwszym porodem to chyba wieczorem sprzątałam ( bo mieliśmy przeprowadzkę) a dziecko było wcześniakiem ( ale ja głupiutka byłam, w ten sposób wywolałam poród, bo trochę dzwigałam i ogólnie za dużo rzeczy robiłam) Przed drugim to w szpitalu, bo cesarkę miałam zaplanowaną. Jednak "przedszpitalny" wieczór spędziłam bardzo milutko bo zrobiliśmy sobie piknik a po powrocie do domu obejżeliśmy film.

Gość gość
Niestety, oglądaliśmy z mężem do 2 w nocy film. O 3.30 byliśmy już w szpitalu. Dobra rada- gdy jestescie już w okolicach terminu, chodźcie spać o przyzwoitych porach bo rodzenie po nieprzespanej nocy to nic fajnego

Gość gość
Wieczór przed pierwszym porodem cały "przeżarłam". Przed drugim- cały przespałam. Myślę, ze mój organizm tak zbierał siły na to wielkie wydarzenie. Oba porody odbyły się SN.

Gość gość
miałam dość silne skurcze pół nocy, później nie mogłam zasnąć i pojechaliśmy ok.10 rano na KTG, no i już zostałam w szpitalu, urodziłam wieczorem.

Gość gość
Ja spędziłam w szpitalu. Mialam zakladany cewnik Foleya. Probowalam usunąć żeby rano być w pełni sił :-) ale ciągle ktoś się kręcił, jak to w szpitalu i raczej mało spałam.

Gość gość
Pamietam jak dzis cudowny sex z mezem i nad ranem wszystko sie zaczelo.

Gość gość
22.31 ja mialam identycznie.... :-)

Gość gość
No właśnie sexu unikam, żeby wytrzymać do planowanej cc :), żeby wcześniej się nie zaczęło.

Gość gość
A propo's tej planowanej cesarki...dla porównania powiem Wam, jak będzie to wyglądało w NL, ponieważ w tym kraju mieszkam. Otóż w szpitalu byłam już 4 razy na rozmowach z lekarzami ( gin/internista/anestezjolog/pani od karmienia dziecka/przełożona pielęgniarek/pani od zaplanowania cc) i czułam się, jak jakiś Vip. Lekarz wychodzi do holu na oddziale gin i po nazwisku zaprasza pacjenta, wita się podając dłoń i uśmiechając się prowadzi do gabinetu. Samo cięcie odbędzie się przy przyciemnionym świetle, temperaturze zbliżonej do tej w brzuchu mamy, żeby dzidzia miała mniejszy szok. Na czas szycia dziecko leży na klatce mamy i jeśli mama chce przystawia do piersi. Oczywiście obecny jest lekarz dziecięcy, który, jeśli z dzieckiem ok, zajmuje się nim po zszyciu mamy. Co dla mnie istotne, nie ma terroru laktacyjnego, jak w Polsce, chcesz karmić mm, proszę bardzo. Do dyspozycji będę miała oddzielny pokój z łazienką, TV, mini kuchenką i przydzieloną tylko mnie 24h pielęgniarką, tatuś może przebywać całą dobę przy mamie i dzidzi, jest dla niego miejsce do spania, małe dzieci też mogą mamę odwiedzać. Nawet usg robione było podgrzanym żelem. Tak wygląda planowanie cc - zweryfikuję za tydzień :) aaa i rano pani podaję kartę menu, z której wybierasz sobie jedzenie, jak już można normalnie jeść. W zależności od samopoczucia mamy zostaje się w szpitalu nawet do 7 dni, jeśli czujesz się dobrze, już po 2 dniach można wyjść.

Gość gość
termin porodu miałam na połowę marca, dzień przed a była to niedziela miałam ochotę na kiełbasę z grilla, było ciepło mój facet rozpalil grilla i zrobil mi takie kaloryczne sniadanie potem okolo poludnia czulam skurcze delikatne, duzo spacerowalismy, wieczorem wzielam kapiel skurcze byly coraz silnejsze, w szpitalu bylismy o 23 a na nastepny dzien przed 13 tulilam swoja corcie. Urodzilam naturalnie bez zadnych znieczulen.