Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaczynam dzis diete jaglana oczyszczajaca watrobe i caly organizm

Polecane posty

Gość gość

mam nadzieje, ze wytrzymam 2 tyg.przylaczy sie ktos?

Gość gość
Sama kasze bedziesz jesc 2 tyg? Opisz to troche bo moze i sama zaczne :)

Gość gość
ja zaczęłabym od pn ale boję się, ze nie dam rady. Wiadomo obiad, śniadania, kanapki do szkoły dla dzieci. A ja sama kasza...myślę, że trzy dni wytrzymam

Gość gość
ona musi trwac minimum 3 dni a maksimum 14 i zjada się wyłącznie kaszę jaglaną, 5 razy dziennie, wolno pić wodę i napary ziołowe

Gość gość
Kaszę trzeba opłukać na sitku, do garnka wrzucić szklankę kaszy i 3 szklanki wody. - zagotować i trzymać na małym ogniu do momentu kiedy woda wyparuje. Albo do 3 szklanek wrzątku dodać szklankę opłukanej kaszy i też trzymać na małym ogniu, aż woda wyparuje.

Gość gość
oczywiście można doprawić solą i ziołami. ja rano zjadłąm pół miseczki i jestem pełna bo kasza zapełnia żołądek na długo

Gość gość
Tylko dlaczego ona jest taka nie dobra po ostudzeniu ...Robi się taka glutowata i to mi przeszkadza ...Lubię ją jeść na " słono" ale nie tknęłabym jak niektórzy z rodzynkami ,orzechami na słodko ...ale potwierdzam - oczyszcza i rozgrzewa organizm ( idealna na jesień,zimę ) Tylko radzę zacząć kurację w dni wolne od pracy ,szkoły ;)

Gość gość
Kasza jaglana, obok prażonych ziaren gryki, jest zbożem zasadotwórczym, dlatego powinny je wprowadzić do diety osoby, które w nadmiarze spożywają nabiał, mięso, białą mąkę oraz słodycze. Dodatkowo nawilża i odświeża ciało, działa odtruwająco na wątrobę i przeczyszcza jelita.