Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anif

Test ciążowy

Polecane posty

Właśnie zrobiłam test ciążowy, który kupiłam w zeszłym roku w Belgii.Kosztował 11 euro i nie pokazał mi kompletnie nic.Powtórzyłam go, bo myślałam, że za krótko trzymałam w moczu, ale bez zmian. Na opakowaniu jest napisane, że wynik pokaże 4 dni przed @. Jutro lub pojutrze powinnam miesiączkować,ale postanowiłam zrobić dziś. Nie mam pojęcia dlaczego nie ma wyniku ! Czy ktoś miał podobnie ??

Gość gość
Jeżeli nie ma wyniku, to znaczy, że test jest nieważny. może się przeterminował? Kup nowy test w aptece i zrób w dniu spodziewanej miesiączki lub lepiej zrób test z krwi, kosztuje ok 30zł a daje 100% pewności nawet 4 dni przed miesiączką.

Dziękuję za odpowiedź. Test z krwi ? można taki kupić ?

Gość gość
Niestety nie, musisz iść do laboratorium. Jesteś teraz w Polsce? W różnych labach robią, np. Alab, Diagnostyka. Robisz rano i po południu zwykle jest wynik - sprawdzasz przez internet.

Na teście jest napisane, że termin ważności jest do 2016 roku

Gość gość
nie kupic tylko idziesz do pszychodni i pobieraja ci krew do badania

Rozumiem.Dziękuję za odpowiedź. Kupię dziś testy i poczekam do jutra. Jeśli dostanę okres, to będzie wszystko jasne. Zastanawiam się, dlaczego ten test nie wyszedł...Taki drogi, niby najczulszy, a okienka są białe...

Niestety z tymi testami z moczu to roznie jest. Jak chcesz zrob z krwi albo po kilku dniach z moczu ale swiezo kupionym. Dobre sa tr quik baby jakos tak :P

Gość gość
test mogl sie naswietlic albo zawilgociec i dlatego nie dziala albo po prostu ma jakas wade fabryczna kup nowy i po sprawie

Gość gość
no cóż, albo nie jesteś w ciąży albo zrobiłaś test za wcześnie, a cena nie ma żadnego znaczenia, bo tyle kosztują testy w Belgii, Holandii, a wcale nie są jakieś superczułe, a takie same jak testy w PL po 10 zł

test mogłam zrobić już 3 dni temu. Generalnie powinno pokazać choć jedną kreskę, a nie ma kompletnie nic. Myślę, że test jest feralny.Cena jest wysoka. Wiem, bo miałam porównanie.

Gość gość
cena jak cena, już Ci napisałam, że to normalna cena testu w tamtych "rejonach"- wiem, bo sama mieszkam w Holandii i testu tańszego niż 10 e nie uświadczysz

W Action masz po około 1.50 "Zwangerschapstest" firmy life care za dwa. Drugi "kruidvat" testy po około 4-5 euro za 2 sztuki...Proszę upewnij się zanim zaczniesz się upierać.

Gość gość
może u Ciebie są, u mnie nie najtańszy kosztuje 8 e- właśnie sprawdziłam, a Action nie ma w ogóle :P, poza tym test najwcześniej robi się 14 dni po stosunku, ponieważ samo zagnieżdżenie może być nawet 12 dni po, więc zamiast gdybać od wczoraj na forum, idź na betę albo spokojnie poczekaj

Tak jak sprawdziłaś jasność mojej odpowiedzi, tak wiesz, że "gdybam" od "wczoraj" na forum. Po pierwsze piszesz mi, że nie ma niższej ceny testów w Holandii (!), a ja zaznaczyłam że kupowałam je w Belgii i podałam Ci nazwy jak i ceny owych testów, dodając sklepy w jakich się zaopatrywałam.Po drugie napisałam ten post dziś o godzinie 11.00, bo dopiero dziś zrobiłam 1 test w tym miesiącu. Miesiączki spodziewam się jutro, a na teście jest informacja, że mogę go wykonać nawet 4 dni wcześniej. Owszem, poczekam i zrobię test jutro. Nie chcę drążyć tej dyskusji, bo mieszają Ci się fakty i upierasz się przy swoim, podważając moją sprawdzalność

Gość gość
przepraszam, gdybasz od przedwczoraj :D http://f.kafeteria.pl/temat/mdlosci-p_6021177, a odnośnie testu- nie ma testów superczułych- to wszystko jest jedynie chwytem marketingowym, to czy test ciążę pokaże 4 dni przed miesiączką, czy 4 dni po zależy wyłącznie od stężenia gonadotropiny kosmówkowej we krwi, które jest wytwarzana po zagnieżdżeniu, a kiedy ono może nastąpić, to już wcześniej napisałam

Ty kompletnie nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Co mają objawy, mdłości do wykonania dzisiejszego testu ? Zapytałam o wynik, a Ty mi zarzucać najpierw gdybanie od wczoraj, po chwili wrzucasz mój link i już poprawiasz,że od przedwczoraj, w dodatku temat było o mdłościach a nie o testach.Ja chyba wyraźnie napisałam, że nie rozumiem wyniku testu.

Gość gość
to chyba jednak Ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ;), w dodatku prostego testu ciążowego też nie potrafisz wykonać

Takie opinie są mi tak potrzebne jak głuchemu walkman...

Gość gość
anif na pewno nie jesteś w ciąży, zachowujesz się jak typowa baba co ma miesiączkę haha

Gość gość
Anif po co wdajesz sie w zbedne dyskusje z jakimis debilami co stwarzaja problemy nawet o cene testu

Gość gość
moj test kosztował ok 10zl, zrobiłam 4dni po spodziewanej @ i wyszedł pozytywny :D ps a cena sie nie sugeruj w Szwajcarii kosztują 15frankow wiec tez nie mało i pewnie tak samo czule jak te z pl za 10zl

Gość gość
17.36- debilem to jesteś ty, bo najwyraźniej nie potrafisz zrozumieć, że cena testu nie ma kompletnie żadnego znaczenia