Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaproszenie na chrzest proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Witam Was bardzo serdecznie! Mam mały problem, gdyż sprawa przedstawia się następująco. Moja ciocia, która mieszka na przeciwko mnie wyprawia chrzciny swojej córeczki. Jeździła po wszystkich i wręczała osobiście zaproszenia. Mi nie wręczyła zaproszenia, ale tydzień przed chrzcinami zawołała mnie, żebym zajęła się małą (trwały przygotowania do chrzcin i nie miała z kim dziecka zostawić). Nagle przypadkiem i w zamieszeniu powiedziała mi, że żebym w przyszłą niedzielę przyszła do Kościoła na 12:00, a po Mszy na obiad (zaprosiła mnie w takiej formie). Powiedziałam, że prawdopodobnie przyjdę, jednak gdy o całym zdarzeniu powiedziałam mojej mamie - strasznie się oburzyła. Powiedziała, że nie powinnam iść dlatego bo w taki sposób mnie zaprosiła. Zdanie mamy poparła babcia, dziadek i cała rodzina. Mam problem bo nie wiem co mam zrobić. Poradźcie mi bo nie wiem co zrobić. Bardzo dziękuję!

Gość gość
powiedz ciotce że bez zaproszenia na piśmie nie przyjdziesz:D ja nie wiem wy tam w rodzinie gadać ze sobą nie umiecie?

Gość gość
Jeżeli poczułaś się lekko urażona formą zaproszenia (jak okresliłaś - w zamieszaniu) to opwinnaś od razu ciotce odmówić i powiedzieć, że mimo, iz jesteś młoda, to nie upowaznia cioci do traktowania Cię per nogę, a tak sie własnie poczułaś. Dorosłym też nieraz trzeba wytknąć luki w dobrym wychowaniu.