Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qmpzyb

Mam odłożone 145 369.25 zł. Mam 27 lat. To dużo ??

Polecane posty

Gość qmpzyb

W szkole podstawowej co wakacje zbierałem jagody na sprzedaż, tak samo w gimnazjum. Dochodziło kieszonkowe, jakiś banknot od dziadków lub cioć. Na koniec gimnazjum miałem odłożone ok. 10 tyś zł. W szkole średniej co wakacje pracowałem. Na koniec szkoły miałem już ok. 20 tyś zł. Od maja 2007 r. pracuję w sporym sklepie i zarabiam od 1800 na początku do 2300 obecnie netto. Średnio ok. 2000. Otrzymałem już 88 wypłat a więc ok. 176 000 zł. Mógłbym mieć zatem ok. 200 tyś zł. Były jednak wydatki. Ok. 50 tyś zł. Mam dokładnie 145 369,25 zł. Wszystko jest na lokacie ;)

Gość gość
Jak udało Ci się tyle uzbierać pieniedzy przy tak niskich zarobkach? Zarabiam więcej niż Ty, a nie mam praktycznie żadnych oszczędności. Ubrania, kosmetyki, jakieś wakacje, rozrywki... wszystko kosztuje. Chyba, ze nie kupujesz nic oprócz jedzenia i to najtańszego.. ale co to za życie? chomikowanie kasy, której w ogóle nie wydajesz? oszczędzasz chociaż na coś większego np na mieszkanie? kupujesz sobie jakieś przyjemnosci typu wakacje, karnety na siłownię czy basen, kino, wyjścia do restauracji?

Gość gość
Chyba ktoś go dokarmia i odziewa ;)

Gość gość
jak zyjesz u rodzicow i mozesz odkladac kase, to fajnie:) tak czy inaczej, dobrze, ze oszczedzasz:)

Gość qmpzyb
Na swoje 7 letnie utrzymanie wydałem raptem 50 tyś zł ! Mieszkam z rodzicami. M-cznie średnio 500-600 zł wydaję. To głównie jedzenie. Zero rozrywek bo ja taki nietowarzyski jestem. Mogę całe dnie siedzieć przed komputerem :P

Gość gość
Gdybym ci napisał ile zarabiam pewnie zrobiłoby ci się przykro... nawet ja się nieswojo czuje jak sobie pomyślę za jakie ludzie grosze żyją i jak niewielkie pieniądze nazywają oszczędnościami...

Gość qmpzyb
Nie byłoby mi przykro bo nie zazdroszczę nikomu. Napisz jaką masz sytuację ;)