Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rosenrotreise

seks po okresie

Polecane posty

kochałam się z chłopakiem 3 dni po okresie. okres zaczął mi się 21 a skończył 26. kochałam się 29 jakie jest prawdopodobieństwo że jestem w ciąży?

Gość gość
Prawdopodobienstwo jest bardzo duze, bo to było w czasie twoich płodnych dni, a plemnik żyje do 7 dni :)

Gość gość
7 dni :-D?? Raczej 72h i to w dogodnych warunkach idioto powyżej

Gość gość
Kochałaś się 9 dnia cyklu , więc wcale prawdopodobieństwo zajścia w ciążę nie jest takie duże . No chyba że masz krótkie cykle . Wiadomo ,że u każdej kobiety jest inaczej , ale z reguły przy normalnym 28-dniowym cyklu przyjmuje się , że dni płodne występują ok 14 dnia cyklu , plus/minus dwa dni . A plemniki nie żyją 7 dni , tylko jak już ktoś wyżej wyjaśnił góra 72h i to w bardzo sprzyjającym środowisku . Tak że , wydaje mi się że nie powinnaś zajść w ciążę , no ale wykluczyć całkowicie tego nie można . Na przyszłość jednak proponuję pomyśleć o zabezpieczeniu się w takich newralgicznych niepewnych dniach , albo jeszcze rozsądniej zrezygnować ze stosunku .

Gość rrrr30rrrr
Na przyszłość nie kochaj się bez zabezpieczednia po okresie, no chyba że okres trwa 3 dni a cykle masz 31-dniowe... po dnaich płodnych, jak juz na 100@ masz niepłodny śluz/lub brak śluzu, a cykle masz REGULARNE, możesz kochać się bez niczego dajmy na to 25 dnia cyklu przy cyklu 28-29 dni ... ja tak robię od półtora roku , na 5 a nawet 7 dni przed planowym dniem miesiączki kochamy się bez zabezpieczenia i w ciążę nie zaszłam. cykle mam 28-29 dniowe. z tym że dziecko już mam ma kilka lat i jestesmy w takiej sytuacji życiowej, finansowej itp, że choć nie planujemy drugiego teraz, to jednak kiedys chcemy mieć drugie więc jak się "trafi", to nie byłoby problemu z tym.

Gość gość
Moja starsza córka jest z 9 dnia cyklu :D

Gość gość
Plemniki mogą żyć nawet 7 dni. Tu macie wypowiedz ginekologa nieuki: www.m.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/dugosc-zycia-plemnikow/83871/1/