Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ubrać noworodka ze szpitala?

Polecane posty

Gość gość

Termin 1 październik :) proszę o napisanie kompletu ubranka itd:) aby nie było mu zimno i ani za gorącą :)

Ja miałam w szpitalu 3 komplety śpiochów, koszulek, kaftaników i rożek, a także czapeczki po kąpieli- niby kazali ubierać, w domu nie ubierałam i skarpetki. Miałam byc trzy dni, byłam tydzień ;) to była masakra! A tak serio zależy od pogody. Myślę, że ciepła jesienna pogoda to wystarczy jak nawet w tych śpiochach porządnie zawiniesz maleństwo w cieplutki kocyk jak będziecie wychodzić i tyle. Takie maleństwa często własnie opatula się w rożki, kocyki, bo lubią tak trochę mieć ciasno wokół siebie jak w brzuszku ;) One juz wystarczająco grzeją

Gość gość
Aha dziękuję czyli kombinezon nie trzeba? Bo tak w necie głupio piszą że aż boli:)

Gość gość
Zalezy od pogody. Ja rodzilam w październiku i spadł snieg ale rownie dobrze mozebyc 20 stopni. Przygotuj dwa zestawy i ktos ci dowiezie odpowiedni. Jak nie będziesz pewna jak ubrac na wyjscie dopytaj polozne w szpitalu, napewno pomogą.

Zależy jaki kombinezon. jakiś cienki z polarku czy dresik to bym ubrała, ale przecież nie taki jak na zimę ;) Generalnie zależy od pogody, zawsze ubierałam syna tak jak wyobrażałam sobie, że ja bym chciał być ubrana. Na początku października może być jeszcze ładna pogoda. kiedy ja wychodziłam ze swoim synem do domu ubrałam go w body na krótki rękawek i zawinęłam w kocyk,ale to był lipiec :) W październiku miał 3 miesiace. Jak ja szłam na spacer w bluzie to on tez np. w dresiku+ kocyk, jak jak w kurtce, bo zimno- on tez w kurteczce pod którą miał jeszcze coś na długi rekaw typu bluza + kocyk. Kombinezony zakładałam zimą, bo dla mnie był niewygodny, wolałam spodnie i kurtkę osobno. Ubierz tak jak ty byś się ubrała- będzie maluszek zadowolony. Nie przegrzewaj. I ... gratulację :)

Gość gość
tak, jak siebie plus jedna lekka warstwa (np.kocyk)

Gość gość
body pajacyk czapeczka. Jak będzie chlodno to ciepły kocyk na górę

Gość Ale to już było
Jeżeli chodzisz do szkoły rodzenia, połozna powinna mówic o tych sprawach.Jesli nie, nalezy zapytać. Beciki, inczaej mówiąc rożek zostaw w domu.W szpitalu powinni miec takie rzeczy.Najważniejsze 2 komplety śpiochów, kaftaniki, koszulki, czapeczka 1 szt, (po co tyle tego zabierać do szpitala)?

jak wychodzilismy ze szpitala byla druga polowa kwietnia i dosyc zimno, zabralam fotelik, akurat u mnie w pebble jest on bardzo zabudowany po bokach, więc dziecku nic nie wialo, a ubralam w body z krotkim rękawem na to pajacyk, czapeczka i skarpetki i do tego kocyk

Gość gość
Polecam krótkie body, pajacyk, na to ew. pajacyk ocieplany albo polarowy i czapeczka. Albo po prostu cieplutki koc. Równie dobrze może być 10 jak i 20 st.