Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SS1

Wrastajace paznokcie, pytanie.

Polecane posty

Gość SS1

Witam, Mam pytanie odnośnie wrastających paznokci. Czy istnieje taka możliwość aby usunąć/wyrwać paznokieć u dużego palca nogi, ale tak by już nie odrastał? Jestem już załamany, duży palec jednej nogi zrywany już 3 razy, a duży palce drugiej nogi był zrywany drugi. Mam 21 lat niedługo 22 lata, do 2011 roku życia nie miałem w ogóle zrywanych paznokci, a od 2011 roku już 5 razy. Nic nie pomaga np: klamry. Paznokcie zawsze po wyrwaniu wrastają już zaraz po tym jak dopiero stają się widoczne.

Gość gość
Z problemem wrastających paznokci nie idzie się do chirurga tylko do podologa, który zakłada specjalną klamrę zapobiegającą ponownemu wrastaniu. Poszukaj w swoje okolicy.

Gość gość
Witam. Problem z wrastającymi paznokciami ma moja 13 letnia córka. Borykamy się z nim od ponad roku. Stany zapalne z nagromadzoną ropą leczone były maścią z antybiotykiem ( niestety nie pamiętam nazwy)- ulgę przynosiła ale po kilku dniach palec wracał do stanu przed smarowaniem. Ostatnio córka nie mogła chodzić już w żadnych pełnych butach i to skłoniło mnie do znalezienia jakiejś skutecznej metody na pozbycie się tego przykrego problemu. Poszperałam w necie i poczytałam o metodzie Kostką Arkady. Nie do końca przekonana umówiłam córkę na zabieg i nie żałujemy. Emilka jest 1 tydz.po zabiegu palce nie bolą wcale , za tydzień kontrola ale na oko widać, że jest ok. Jedynym minusem jest dosyć wysoki koszt- ok 300,00 za duży palec . Polecam poczytać o tej metodzie, obejrzeć filmiki - zdecydować się i poczuć ulgę. Pozdrawiam i życzę powodzenia w leczeniu palców.

Gość gość
Polecam Ci wizytę u podologa takiego jak np w http://podomedicol.pl/ gdzie rozwiązują problemy wrastających paznokci

Gość gość
Podolodzy czekają :)

Gość gość
wrastające paznokcie to przypał... ja mieszkam w Zielonej Górze i na http://zrodlana.com.pl/ znalazłam metode kostki Arkady... naprawdę, nie warto się męczyć ze zrywaniem paznokcia, bo b. często odrasta i znowu wrasta, a na Źródlanej wszystko trwało niecałą godzinę, dwóc lekarzy i zero rzeźnickiego podejścia chirurga czytaj dużo krwi i bólu :P