Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co najlepsze na odparzenia

Polecane posty

Gość gość

Witam, mój synek jako niemowlę nigdy nie miał odparzeń, odkąd zaczął chodzić zaczął mieć z tym problem, synek ma prawie 1,5 roku i spore odparzenia na pupie, zawsze stosowałam krem Nivea przeciwko odparzeniom, teraz kupiłam Sudocrem i Bepanten ale nie pomagają, w zasadzie jest coraz gorzej. Słyszałam, że przy odparzeniach lepiej nie stosować nawilżanych chusteczek do pupy tylko przemywać pupę wodą. Drogie Mamy poradźcie, napiszcie o swoich wypróbowanych, skutecznych sposobach jak się pozbyć odparzeń

Gość gość
maść tormentiol. częsta zmiana pieluszek

Gość gość
Polecam zasypke Alantan. Jeśli nie posiadasz spróbuj mąki ziemniaczanej i tak jak ktoś napisał duuużo wietrzenia.

Gość gość
Ja przy każdej kupie myję dokładnie pupę w wannie ciepłą wodą i mydłem. Przy zmienia pieluchy używam normalnie chusteczek nawilżanych, ale ja je uprzednio płuczę w ciepłej wodzie. Oprócz tego nic nie stosuję i żadnych odparzeń mały nie ma. Myślę, że najgorsze to nie domyć pupy po kupce.

ja tez po kupie wsadzam pod prysznic, jak nie ma kupy, to tylko zmieniam pieluche. po kupie smaruje kremem weleda calendula, ale nie zawsze. no i pieluche czesto zmieniam, nie dopuszczam, zeby byla przepelniona i juz slabo wchlaniala. na wyleczenie odparzen, ktore juz sa polecam chodzenie przez kilka h dziennie bez pieluchy oraz masc apteczna. termientol jest podobno szkodliwy...

Gość renio
zero chusteczek nawilżanych, tylko woda. Dużo wietrzyć i smarować Sudocremem. żaden tormentiol - jest szkodliwy! A sudocremem posmarujesz kilka razy i na pewno pomoże. Tylko daj mu czas, nie licz że po jednej aplikacji pupka już będzie jak nowa.

Tormentiol faktycznie jest dobry, ale zawiera toksyczny czteroboran sodu. Ja stosuję Tormentalum bez w/w :)

Gość gość
Bardzo dobra jest maść do pupy robiona na receptę w aptece, po jednym razie pupka się leczy. Można ja stosować na codzień, jest w dużym pudełku. Tylko, że musi ją przepisać lekarz. Nie pamiętam nazwy, ale każdy pediatra będzie na pewno wiedział o którą chodzi.... Polecam naprawde. Działa cuda