Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciocia Ala

czy wy tez słyszycie bicie dzwonów kościelnych ?

Polecane posty

Gość gość
z siebie się śmiej ryży tłumoku.

Gość gość
tak, slysze jak napier.. dzwony wszedzie koscioly i buraczkowe - cebularze- kotalicko - konserwatywna - ograniczona ciemnota

Gość gośćula
tak ,mieszkam nieopodal kościoła i dzwonią o 17.30 każdego dnia i o 12 w niedziele i w jakieś tam inne świeta. Nas początku mnie wkurzało ,a teraz się przyzwyczaiłam . Ja jak ja ,ale mój sąsiad nie ,bo zawsze jak biją te dzwony to puszcza metal na full :D:D A w kamienicy prawie same dewoty

Gość gość
Odpowiedzią na radykalny islam powinno być bardziej chrześcijańskie chrześcijaństwo. Powinniśmy się uczyć od chrześcijan ze Wschodu takich jak prawosławni i Kościoły orientalne (np. ormiański, koptyjski czy etiopski). W cerkwiach kobiety nakrywają głowy chustami, nie ma mowy o odkrytych ramionach i obcisłych spodniach; dyskusje o homoślubach, kobietach-księżach czy aborcji ucinane są krótko. Po prostu żadnych kompromisów ze "światem". No i oczywiście ksiądz podczas modlitwy jest odwrócony tyłem do wiernym a przodem ku Wschodowi, skąd, jak mówi Biblia, przyjdzie ponownie Chrystus. Ratunkiem dla katolicyzmu jest Msza św. "trydencka", tzn. sprzed reform II Soboru Watykańskiego (po łacinie, tyłem do wiernych, na której kobiety zakrywają głowy chustkami).