Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żółtaczka u noworodka

Polecane posty

Gość gość

Witam. 11.09 urodziłam synka, dzisiaj mieliśmy wychodzić, ale niestety ma przekroczony poziom bilirubiny - wczoraj wieczorem 16,3, dzisiaj wyższy (nie wiem konkretnie ile, czekam za neonatologiem). Od wczoraj wieczora mały jest naswietlany, z przerwami na karmienie (karmienia niestety co 3-4h, oprócz tego jest dokarmiany). Czy Wasze maluchy również miały taki problem ? Strasznie się martwię a otoczenie szpitala nie poprawia mi humoru ;(

Gość gość
u nas taka była żółtaczka że wyszliśmy dopiero po 10 dniach.

Gość gość
u nas też - 8 dni w szpitalu. Lepiej niech teraz porządnie wyleczą na położnictwie niż za kilka dni wracać na oddział noworodków gdzie same chore maluszki - to dopiero dołuje. Mi salowa chyba mówiła że ona widzi zależność między podawanie oksytycyny a żółtaczką - no ale to opinia salowej nie wiem czy ma jakies poparcie medyczne.

Gość gość
Dowiedzialam się, że małemu przez noc wzrosło do 17,6 - skoczyło dość mocno. Teraz leży pod kroplówką i jest naswietlany. Wiem, że macie rację ale w domu mam jeszcze 4 latka za którym już bardzo bardzo tęsknię. Cóż, będziemy tutaj tyle ile potrzeba.