Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kubek lovi 360 dla 6miesięczniaka

Polecane posty

Gość gość

Czy 6 miesięczne dziecko jest w stanie nauczyć się pić z takiego kubeczka? Podoba mi się, wiem od znajomych że jest bardzo fajny i prędzej czy później skorzystamy z niego. Szukam alternatywy dla butelki, bo niestety z żadną dziecko się nie zaprzyjaźniło, a próbowałam długo, z różnymi smoczkami, bez efektu. Mam też kubek doidy cup, ale szału nie ma. Córka pozwala go sobie przyłożyć do buzi i nawet coś tam wypija, ale większość płynu ląduje jej na dekolcie i plecach. Pomyślałam więc o tym 360, bo pije się z niego jak z kubka, a nie wylewa się wszystko naokoło. Tylko czy półroczne dziecko jest w stanie zaskoczyć? Wydaje mi się, że tradycyjne niekapki z ustnikiem przeznaczonym dla 6 miesięcznych dzieci u nas odpadają, bo to też jest, podobnie jak smoczek, wystający element, który trzeba włożyć do buzi, a moje dziecko tego nie znosi :/

Gość gość
Jest w stanie, ale czy twoje się tego nauczy to nie wiem. Kup i sprawdź, a nie ludzi na forum pytasz... Nawet jakby wszyscy powiedzieli, że nie, to co ci szkodzi spróbować, będzie na później. Ja wypróbowałam kilka już różnych kubków niekapków i 360 to jeden z fajniejszych kubeczków, z którego łatwo się pije, a nie wylewa się.

U nas nie sprawdził się wcale. Ale możesz spróbować, może córka zaskoczy i będziecie zadowoleni.

Gość gość
A co u ciebie się sprawdziło?

Gość gość
U mnie syn zaczal z niego pic jak mial 5,5 mies. Ale nie zalapal, gdyby napój lecial wolniej to by dal rade a tak go zalewalo. Nauczyl sie jak mial 7 mies. Byl fajny ale przewożenie go gdziekolwiek to byla katastrofa - jak sie przechylil to sie wszystko wylewalo a niby mial zamknięcie.

Gość gość
Moj nauczyl sie z niego pić właśnie jak miał 6 miesięcy. Szlo mu dobrze i do 10 miesiaca zycia odstawilismu butelke calkiem, lacznie z ta do mleka ;-) nic sie z niego nie wylewa jesli sie butelke uszczelni tak jak w instrukcji czyli szybkim przechyleniem kubka do gory nogami. No i uszczelke trzeba co jakis czas wymieniac bo po czasie wiafomo, ze nie dziala az tak dobrze. Ale 2 uszczelki kosztuja 5 zl wiec koszt zaden.

Gość gość
A ile czasu zajęło mu zaskoczenie o co chodzi z tym piciem? To był jego pierwszy niekapek?

Gość gość
Moja zaczęła z niego pić jak miała rok, załapała odrazu i teraz się z nim nie rozstaje, czasami pije wode z butelek plastikowych z dziubkiem. Wcześniej piła z niekapka aventu, ale był taki sobie.

Gość gość
Roczne dziecko to już jest duże, z półrocznym może być trudniejz