Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiaszatanistka1994

Jak można uwazać że rap jest lepszy od metalu?

Polecane posty

Rap - melorecytacja, do ściągniętego skądś podkładu muzycznego, tzw bitu 🖐️ Metal - muzyka instrumentalna, trudna w odbiorze i tworzeniu, wymagająca dużych umiejętności gry na intrumencie od muzyków, i umiejętnosci wokalnych od wokalistów. Na ogół utwory metalowe są od początku do końca komponowane(nie licząc coverów) i tworzone przez zespół. Jak można więc uwazać rap za lepszy od metalu? Sama kiedyś słuchałam, we wczesnej gimbazie, zanim brat słusznie nawrócił mnie na metal. :classic_cool:

Gość gość
Kaszana gimbusie chcesz z kajdana w łeb? :)

Tak samo, jak mozna uwazac, ze jablka sa smaczniejsze od grejpfrutow. Dla mnie tez to nie do pojecia, ale gustow sie nie wybiera. A rap akurat moze byc bardzo dobry.

Twoim zdaniem nie mozna, moim nie mozna, a kto inny powie, ze mozna. I bedzie mial racje, bo wszystko mozna.

Gość gość
gust nie może być obiektywny

Gość gość
Tak twierdzisz? to napisz tekst na poziomie PIHA, ELDO, SŁONIA i wielu innych, są to osoby po studiach prawniczych, filozoficznych i co niektórzy z dr i mgr z przodu.

"a kto inny powie, ze mozna" To ciekawa jestem jakie argumenty przedstawi, które mogłyby zostać przeciwstawione tym moim z pierwszego postu. Tu nie chodzi o podoba mi sie/nie podoba mi sie.

''studiach prawniczych, filozoficznych i co niektórzy z dr i mgr z przodu.'' Myslalam, ze studia juz nikomu nie imponuja. Nawet z mgr z przodu :D

"to napisz tekst na poziomie PIHA, ELDO, SŁONIA i wielu innych, są to osoby po studiach prawniczych, filozoficznych i co niektórzy z dr i mgr z przodu." Rzecz w tym, że teksty to nie muzyka. Metal jest muzycznie lepszy od rapu, bo w rapie chodzi o przekaz, a nie o samą muzyke.

''Rzecz w tym, że teksty to nie muzyka. Metal jest muzycznie lepszy od rapu, bo w rapie chodzi o przekaz, a nie o samą muzyke.'' Jak w taki sposob stawiasz sprawe, to to jest jeszcze latwiejsze. Niektorzy koncentruja sie na slowach, jak ja, niektorzy na muzyce, jak ty. Ci pierwsi predzej sie zachwyca rapem, a dla tych drugich bedzie to malo atrakcyjny typ muzyki. A poza tym watpie, zeby ktos glosil wyzszosc rapu argumentujac to lepsza muzyka akurat. Fakt, nie po to sie rapu slucha.

Gość gość
Bez dobrego podkladu nawet najlepszy tekst legnie. Ty lubisz szarpanie strun, ja kocham bity i stąd moje zdanie na temat wyższości Rapu nad szarpaniem.