Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mariposa 89

"Nie opuszczaj mnie" w wykonaniu E. Górniak mam ciary, gdy tego słucham.

Polecane posty

Znacie ten kawałek? Ja dzisiaj poznałam. Słucham go cały dzień. Wspaniałe wykonanie chociaż za samą p. E.Górniak nie przepadam.

Gość gość
A najlepszy jest Brel... Ne me quitte pas...Oryginał i po francusku inaczej brzmi. Duuuużo lepiej.

Bajor również cudownie to wykonał. Ale inaczej. Może to kwestia samej piosenki, bo inaczej brzmi w ustach kobiety a inaczej w ustach mężczyzny.

Gość gość
W tym wypadku najlepiej śpiewał ją sam autor i w oryginale..Nikt i nic tego nie przebije.

Tak, francuskie wykonanie jest wspaniałe. Ja jednak bardziej czuję tę piosenkę po polsku. Może dlatego, że nie znam francuskiego ;) Właściwie to piosenka tylko w wykonaniu E. Geppert mi się nie podoba. Ale w jej wykonaniu, to nic mi się nie podoba. Strasznie smętna.

Gość gość
No to szkoda. Wg mnie, francuski obok rosyjskiego najbardziej nadaje się do śpiewania tego typu.Po prostu brzmi...I autor tekstu (nie wiem czy muzyki) najbardziej go czuje bo to z jego własnego życia z jego własnych przeżyć...

Gość gość
Poza tym warto poznac np"Wielki port Amsterdam", "Fridę", "Krainę", "Flamandowie", "Cukierki" itp..Twórczośc J.Brela jest naprawde wspaniała...

Gość gość
tak ta piosenka jest piekna.

Gość gość
Dobrej nocy...